Йордан Лечков за Борислав Михайлов: Правилно постъпи, вижте какво говоря от първия ден


Йордан Лечков за Борислав Михайлов: Правилно постъпи, вижте какво говоря от първия ден
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP

1297 0

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков коментира решението на Борислав Михайлов да оттегли своята оставка. Лечков смята, че то е правилно, като направи и любопитен коментар: "Ако искате си върнете си записите и вижте какво съм казал още от първия ден, когато се случиха тези неща, че ние си имаме президент. Не се разминавам от моята си позиция".

"Предпочитам да говорим генералните неща, с оглед на обстановката в държавата. На следващия Изпълком, ще кажа какво трябва да се промени. Трябва да се гласува и да се направи предложение пред бъдещето правителство – нужно е да се промени философията на финансирането на спортните клубове. Всеки говори за промяна. Това, което зависи от нас, го правим, но това, което не се изисква от нас и ни питате защо нищо не правим. Ние не можем да строим стадиони и да правим лицензите на отборите пред УЕФА.

Правим много компромиси. Най-важното и ако искате да бъдем конструктивни – Лудогорец е добър пример, но идват накрая едни добронамерени държавни служители и ти казват, че не ти признават рекламата за разход. Това е факт, говоря го от личен опит. Ако човек иска да дава пари трябва да има промени в закона. Това е нашата инициатива" - продължи Лечков.

"Никога не съм си позволявал и няма сега да го направя. Няма нищо лошо. Бих дал съвет на Бербатов и екипа му. Обичам да говоря сериозни неща. Знам, че много хора не ни харесват, нашият суверен са клубовете и гласуват за нас. Клубовете, които са гласували на предишния Конгрес съществуват. Трябва да има комуникация. Това бих ги посъветвал. Забравяме каква беше обстановката през 2019 година. Футболът е един феномен. На сила хубост не става. Ние сме организация с нестопанска цел. При всички положения оттеглянето на оставката на Боби Михайлов е правилна. Новите кандидати трябва да имат административен опит. Когато встъпихме в длъжностите си – аз и Боби имахме такъв. Бих посъветвал, ако искат да си съберат 350 гласа и да дойдат" - сподели вицепрезидентът за финал.

Президентът на Лудогорец Кирил Домусчиев също подкрепи Борислав Михайлов и отсече: "Не ме интересува кой какво ще си помисли".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички