Окончателно: Йордан Лечков загуби делото срещу БФС


Окончателно: Йордан Лечков загуби делото срещу БФС
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP

1619 0

Дългогодишният вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков окончателно загуби съдебното дело, което води срещу футболната централа. След оставката на Борислав Михайлов през есента на 2019-а Лечков претендираше, че именно той трябва да заеме президентския пост. Това обаче не се случи, а бившият кмет на Сливен заведе дело, за да си потърси правата.

Лечков загуби делото в Софийския градски съд, а след това и в Апелативен съд-София. Бившият футболист обжалва пред Върховния касационен съд, който обаче също отхвърли исканията му, като в свое определение от февруари не допуска касационното обжалване по решението на Апелативния съд. Така Лечков окончателно губи делото срещу БФС.

След многократни отлагания извънредният Конгрес на БФС се очаква да се състои през лятото. Тогава ще бъде избран нов президент на съюза, както и нов Изпълнителен комитет. "Златната топка" на България Христо Стоичков е категоричен, че няма да се кандидатира за президент на БФС. Каква е причината - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички