Йордан Лечков: Бербатов президент? Дайте да коментираме нещо реално


Йордан Лечков: Бербатов президент? Дайте да коментираме нещо реално
Снимка: Ilian Telkedzhiev/Lap.bg

2945 0

Дългогодишният вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков не смята съвместната кандидатура на Димитър Бербатов и Петър Величков за "реална". Лечков подчерта, че не е подавал оставка, а следващият президент на БФС ще управлява само 7 месеца, защото през 2022-а трябва да се проведе редовен конгрес.

“На 25 юни ще се проведе извънреден конгрес, а през 2022-а редовен. Четете устава, това е реалността. По друг начин няма как да бъде. Йордан Лечков още в самото начало ви каза, че не е подал оставка. Които са подали, те си носят отговорност. Аз стоя пред вас - не се крия. Не мога да коментирам кой трябва да е новият президент. Дайте да видим реални кандидатури. Аз реална кандидатура още не съм видял. Бербатов - Величков? Дайте да коментираме нещо реално”, заяви Лечков.

Що се отнася загубата на България от Швейцария на старта на световните квалификации, Лечков заяви: “Предстартова треска, нов състав, нов треньор. Нормално. Не трябва да забравяме срещу кого играем. Техните футболисти са в Бундеслигата, Италия, Англия. Винаги съм твърдял, че трябва да се мисли мач за мач.

Срещу Италия да си направят съответните изводи треньорското ръководство и ако трябва да сменят състава. Ако могат да си направят състава по-оптимален, имат по-реални шансове срещу Италия. Ако не се сбиеш, ще те удрят. През второто полувреме момчетата се сбориха и им се получи, но трябва да има повече агресия. Тежка е групата, няма какво да се заблуждаваме.”

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички