Бербатов за БФС и Борислав Михайлов: Намирисва на страх и паника


Бербатов за БФС и Борислав Михайлов: Намирисва на страх и паника
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6607 0

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов коментира пред "Дарик радио" оттеглената оставка на президента Борислав Михайлов и отпадането на извънредния Конгрес, който трябваше да се проведе на 25 юни. Бербатов определи този ход като "страх и паника".

"Само ден след пресконференцията, която аз дадох, се връщат оставки - няма да има Конгрес. Намирисва на страх и паника. Чисто юридически имат своята правота, но морално...По бързата процедура, може би беше най-бързият Изпълком в историята. Един ден след информацията, че аз, Стилиян Петров и Мартин Петров се кандидатираме се усеща лека паника. Беше очакван такъв ход. Продължаваме с нашата програма, отказване няма. Живот и здраве догодина да дойде Конгресът, всичко да мине добре, за да може той да бъде проведен по правилния начин, защото в миналото има и доста Конгреси, които са се провеждали по подмолен начин", започна Бербатов.

"Ние продължаваме да действаме по нашия план с леко отлагане. Дано доживеем да дойде такъв Конгрес. Явно се тупкаше топката, за да дойде този ден като днешния. Информацията за гласуването на Петър Величков не е точно така. Величков е гласувал против да се отложи Конгресът, но след като на самия Изпълком Михайлов си е върнал оставката - при положение, че той е казал, че не е финансово изгодно да се правят Вва конгреса, той е гласувал с "Да". Екипът ми е силен, лоялен. Няма да мине номерът", категоричен бе голмайстор №1 на националния ни тим.

"Ние сме различни поколения, това си казва думата. Манталитет и начин на изказ. Ние също можем да бъдем агресивни и сигурно ще бъдем, но в момента имаме нашата програма и си я следваме. Хубаво е, че на моменти сме подценявани. Аз знам как сме се подготвили и на какво сме способни. Личи си това, че има "Абе, тия момчета къде са тръгнали". Аз слушам изказванията. Професори по всичкознание винаги ще има. "Там нямало футбол, еди-си-къде нямало футбол" Кой е виновен? Да направят.

Имало 350 клуба, които ги подкрепили. Аз да кажа ли, че има 400 клуба, които са ме подкрепили. Някъде не излиза сметката. В крайна сметка най-голямата истина е, че клубовете решават накрая. Всичко е в техните ръце. Те трябва да бъдат готови за тази промяна и да я искат. Доколкото съм запознат те са готови", добави още бившият играч на Манчестър Юнайтед, цитиран от dsport.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички