"Футболно ваш, Джани Инфантино" - босът на ФИФА изпрати писмо до президента на БФС Борислав Михайлов


"Футболно ваш, Джани Инфантино" - босът на ФИФА изпрати писмо до президента на БФС Борислав Михайлов
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1982 0

Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, изпрати благодарствено писмо до президента на БФС - Борислав Михайлов, което бе публикувано на сайта на родната централа.

Инфантино се обръща към Михайлов със "Скъпи г-н президент, скъпи Борислав!" и заявява "бих желал да Ви благодаря за подкрепата за кандидатурата ми като президент на ФИФА". (изборите са на 16 март 2023 година).

Босът на ФИФА отбелязва, че е останал "изключително трогнат от мнението Ви и демонстрираното уважение - и бъдете сигурни, че винаги ще помня увереността и поощрението, които получих от Вас".

Допълва се още, че "нашите екипи винаги са насреща за дискусии, съвети и възможности за нови проекти, които със сигурност ще допринесат за още по-сериозното развитие на футбола във Вашата държава", а писмото завършва с "Футболно Ваш, Джани Инфантино".

Ето какво написа Инфантино на Михайлов:

"Скъпи г-н президент, скъпи Борислав!

Малко повече от месец преди старта на световното първенство в Катар бих желал да Ви благодаря за подкрепата за кандидатурата ми като президент на ФИФА.

Останах изключително трогнат от мнението Ви и демонстрираното уважение – и бъдете сигурни, че винаги ще помня увереността и поощрението, които получих от Вас.

Посланието Ви, в контекста на предстоящите на 16 март 2023 г. избори на 73-ия конгрес на ФИФА в Кигали, Руанда, ме мотивира да продължа мисията си начело на ФИФА. Тази мисия включва популяризирането на футбола и превръщането му в истински глобална игра; адаптацията на ФИФА към постоянно еволюиращия свят, и използването на силата на технологиите за доброто на любимия ни спорт.

Нашите екипи винаги са насреща за дискусии, съвети и възможности за нови проекти, които със сигурност ще допринесат за още по-сериозното развитие на футбола във Вашата държава.

Още веднъж бих искал да Ви благодаря за изразените доверие и подкрепа; желая ви успех във всички бъдещи предизвикателства и нямам търпение скоро да се срещнем отново!

Футболно Ваш,

Джани Инфантино".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Планират любопитна промяна в българския футбол!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички