Разследва ли ФИФА благодетеля на Ботев Пловдив? Отговорът дойде от бос на руски клуб


Разследва ли ФИФА благодетеля на Ботев Пловдив? Отговорът дойде от бос на руски клуб
Снимка: botevplovdiv.bg

1220 0

Разследване на ФИФА срещу собственика на Ботев Пловдив Антон Зингаревич няма. Това обяви президентът на руския аматьорски футболен клуб Виста (Геленджик) Тигран Мкртчян.

Така той отрече информацията, която се разпространи от местни медии. Според нея благодетелят на българския клуб е бил разследван нерегламентираното привличане на голям брой непълнолетни африкански играчи в състава, които се обиграват във Виста и след това се пращат в Ботев Пловдив или в датския Фремад Амагер, които са били контролирани от руския бизнесмен. 

„Няма нищо подобно. Пълна измислица. Прочетох статията и доста добре се посмях. Абсолютна лъжа. Първо, Зингаревич не е свързан с Виста. В добри отношения сме, чуваме се, говорим си за футбол. Виста също така не е свързан с Ботев Пловдив нито фактически, нито документално, нито законово. Второ, Фремад Амагер не е собственост на Антон. Още една фалшива новина - ФИФА не води разследване. Разговаряме за картотекирането на новите ни чуждестранни играчи в аматьорската лига, но това па никакъв начин не е свързано с някакво наказание“, коментира Мкртчян пред „Eurostavka.ru“.

Иначе справка в официалния сайт на Виста показва, че в състава има 16 млади африкански футболисти от Нигерия, Гана и Кот Д'Ивоар. Те са родени между 2004 и 2007 година. В тима има и един 19-годишен колумбиец, както и по двама руснаци и арменци.

А ето какъв ход предприеха от Ботев Пд за мача с Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички