Още един футболист "изгърмя" за Световното първенство в Катар, този път не е заради контузия


Още един футболист "изгърмя" за Световното първенство в Катар, този път не е заради контузия
Снимка: Getty Images

1591 0

Футболната федерация на Коста Рика съобщи, че един от нейните играчи е дал положителна допинг проба за забранена субстанция на случаен тест през месец септември!

Става въпрос за 22-годишния защитник Орландо Гало, който играе в местния Ередиано. Той бе включен в предварителния списък на националния си отбор за Световното първенство, което стартира на 20 ноември, но, с оглед на така стеклите се обстоятелства, най-вероятно ще гледа Катар само по телевизията.

В пробата му е открит анаболен андрогенен стероид (ААС), а становището на федерацията (ФКРФ) гласи, че на този етап ФИФА все още не е спряла правата му, но разследва случая:

"ФКРФ, следвайки инструкциите на ФИФА за такива случаи, вече е информирала футболиста и клуба му Ередиано, в който той се състезава. Много е важно да се уточни, че към момента Гало не е със спрени права и може да се състезава до момента, в който ФИФА ще излезе с категорично становище. Допинг-контролът е част от превенцията, която Световната централа налага на отборите преди всяко голямо първенство. В момента нашият футболист е обект на разследване".

*Коста Рика е в Група "Е" на Мондиал 2022 и ще играе срещу Германия, Испания и Япония. Първият мач е срещу Испания - 23 ноември!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Съкрушеният нападател на Ливърпул и Португалия Диого Жота: Една от мечтите ми се срина...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички