Президентът на ФИФА Джани Инфантино: Ще направим така, че Индонезия да блесне на световната футболна сцена


Президентът на ФИФА Джани Инфантино: Ще направим така, че Индонезия да блесне на световната футболна сцена
Снимка: Getty Images

3189 0

Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, обеща да "реформира и трансформира" футбола в Индонезия, след трагедията, която се разигра по време на мач в град Маланг, при която загинаха 133 души. Сред жертвите тогава бяха повече от 40 деца, а Инфантино описа случилото се като "един от най-мрачните дни в историята" на този спорт.

*В периода май-юни 2023 г. Индонезия трябва да приеме Световното първенство по футбол до 20 години, а днес (18.10.) Инфантино се срещна с президента на страната - Джоко Уидодо.

"Мога да гарантирам на всички хора в Индонезия, че ФИФА е тук с вас, ФИФА ще остане тук, ФИФА е тук, за да изработи много близки връзки с правителството, с Азиатската футболна конфедерация и с Федерацията на Индонезия", каза ръководителят на ФИФА след срещата, цитиран от "BGNES" и допълни:

"Ще доведем тук нашите експерти, ще помогнем и ще инвестираме и ще направим така, че Индонезия да блесне на световната футболна сцена".

Президентът Уидодо се съгласи с Джани Инфантино, че е нужна пълна трансформация на футбола в Индонезия, която да направи така, че футболните мачове в страната се провеждат в съответствие с всички международни стандарти, поставени от ФИФА": "Сигурността на играчите и феновете трябва да бъде гарантирана", каза Уидодо.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички