Градев: Михайлов е за затвора, кръвта от протеста е по ръцете му!


Градев: Михайлов е за затвора, кръвта от протеста е по ръцете му!
Снимка: bfunion.bg

1581 0

Адвокатът по спортно право Георги Градев обяви, че президентът на БФС Борислав Михайлов трябва да влезе в затвора. Според него ръководителят на футбола ни е отговорен за пролятата кръв по време на протеста на 16 ноември. Градев е вносителят на жалбата срещу решението за преместване и затваряне на двубоя с Унгария за зрители.

"Искам да Ви дам един пример от историята, аз много обичам историята, защото тя ни показва как да се справим с бъдещето, как да взимаме решения. В Румъния застреляха Чаушеску, ние не застреляхме Тодор Живков, виждате къде е сега Румъния.

Разбира се, не казвам да застреляме Борислав Михайлов, но казвам да го арестуваме и да го приберем в затвора, за да може никога повече да няма друг Борислав Михайлов", заяви юристът пред bTV.

"И всеки, който дойде във футбола след него, тъй като, не забравяйте, футболът не само в България е социален феномен, а в цял свят, има отговорност, която дори е по-голяма от тази на министъра на спорта.

Позицията на председател на футболна федерация е много по-важна в нашата държава, отколкото позицията на министъра на спорта и затова трябва много внимателно да следим кой идва, какво държи и да му го контролираме", допълни Градев.

"За да можем да го направим, трябва да създадем история. Историята е една – Михайлов трябва задължително да влезе в затвора. Задължително! Това е знак за бъдещите поколения", завърши той. Междувременно, и днес се готви протест, макар по-малоброен, срещу Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички