Новата федерация и големият успех на Европейското: Георги Градев разкри тайните на българския шах (ВИДЕО)


Новата федерация и големият успех на Европейското: Георги Градев разкри тайните на българския шах (ВИДЕО)
Снимка: Българска спортна федерация по шахмат

1289 0

Адвокатът по спортно право Георги Градев, който наскоро стана и секретар на временната комисия за управление на българския шахмат, говори за успехите на нашите състезателки на Европейското първенство, както и за новосформираната федерация пред колегите от Actualno.com.

Думите на Градев

"Временната комисия изготви страхотен правилник, одобрен от световната и европейската федерация, с който да стане обединението. Акцент беше да се създадат условия за честни и демократични избори, в които да участват всички спорещи федерации. Една от тях, която притежава лиценз заради близки отношения с един бивш министър, а не поради обективни причини, отказа да участва в това обединение. Те бяха поканени, присъстваха, размахаха лиценза си и казаха, че сме нелегитимни. Ние официално ги поканихме, те не искаха, а като станахме европейски шампиони, заговориха за обединение. Ние обаче няма да се обединяваме с крадци и престъпници", заяви Градев.

"Случиха се тези избори, най-важните за България, и се появи лицето д-р Михаил Илиев, известен като агент Начко от Държавна сигурност. Той изигра ролята на Троянския кон - регистрира се на заседанието, не гласува, а после оспори без никакви основания. Ние обаче имахме план Б – за три дни регистрирахме чисто нова федерация, преместихме цялото ръководство и всички клубове в нея. Европейският и световният шахмат бяха дали предварително съгласие за това".

"Успехът не е случаен, той може да бъде извикан. Това опитвахме да обясняваме на момичетата в Будва - че не побеждава най-добрият, а най-добре подготвеният. Ние бяхме най-добре подготвени. Народът има нужда от такива моменти", добави още специалистът.

Чуйте цялото интервю на Георги Градев пред Actualno:

ВИЖТЕ ОЩЕ: Георги Градев с хипотеза кой може да наследи Борислав Михайлов като президент на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички