Стоичков: Ще чакаме с години да се върнем на големи форуми, младите нямат хъс за победа

Легендата на българския футбол Христо Стоичков говори пред медиите преди мача между ветераните на България и Турция в Кърджали. Той сподели, че успехът от 1994-а година трудно би се повторил отново.

"Не обичам да гледам стари мачове и да гледам какво е било, носталгия няма. Също както при тяхното поколение, така и при нашето, ще чакаме с години да се върнем на големи форуми. Спомените от САЩ са, че една такава държава има голмайстор на Световно първенство. Но това не са мои голове. Предполагам, че никога няма да се повтори в една година България да има голмайстор на Световно и със "Златната топка". Само четирима са в цялата световна история -  Мюлер, Паоло Роси, Христо Стоичков и Роналдо. Говоря за Феномена, не за сегашния", заяви Стоичков, като отправи и критика към днешните играчи.

Хичо: Ако Стоичков се кандидатира за президент, България ще го избере

Полузащитникът на Урал Николай Димитров заяви, че Христо Стоичков е най-големият герой в българския футбол и ако се кандидатира за президент на с...

"Имахме хъс за победа, младото поколение това го няма. Трябва да си максимално отдаден на колектива..Не знам как да използвам думата "аз". На първо място е колективът".

А какво интересно твърдение отправи Стоичков по адрес на Димитър Бербатов - вижте в този материал на SportLive.

Още по темата

Please select answer!