Хичо: Ако Стоичков се кандидатира за президент, България ще го избере


Хичо: Ако Стоичков се кандидатира за президент, България ще го избере

7502 0

Полузащитникът на Урал Николай Димитров заяви, че Христо Стоичков е най-големият герой в българския футбол и ако се кандидатира за президент на страната, българите ще го изберем за такъв. Димитров говори за руското издание "Областная газета".

"Стоичков наистина е най-големият герой в българския футбол. Разбира се, никой не поставя под съмнение неговите заслуги и успехи. В България, ако Стоичков поиска да стане президент, ще го изберем. Веднага", заяви националът.

Димитров потвърди, че след 1994 година и успеха на Световното първенство в САЩ, България се е възприемала като бразилския национален отбор. "Истина е. България е малка страна, няма много известни футболисти и успехи. Четвъртото място на Световното първенство е национално съкровище. И досега участниците в тези мачове говорят по телевизията за това. Това обединява всички", посочи футболистът.

На въпрос: "Новият треньор на България - Балъков, е участник в тези мачове. Разказвал ли ви е нещо?" Димитров отговори: "Те обичат да говорят за себе си. Често казват: "А ние преди ето така направихме...". Много истории сме слушали. И Стоичков ни е разказвал. Когато бях млад, играех в националния отбор до 21 години, треньорът покани Стоичков да ни мотивира преди някакъв важен мач. А той е известен майстор на такива речи. Както се държеше на терена, така беше и извън него. И се справи добре с мотивацията на младите момчета за мача". А какво разкритие за Бербатов направи Камата вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички