Мотивация ли? По сто тояги на гол гръб!


Мотивация ли? По сто тояги на гол гръб!

3232 0

След последния кръг в „А” група едни хора ревнаха, че нямали мотивация. Пръв беше Гонзо, който каза, че на тези неговите не им било интересно да ритат за седмо място. Затова взели, че паднали от „Славия”. Онези от ЦСКА, чужденците, и те не били мотивирани. Тони Силва даже казва: „Дадох каквото можах, ще си ходя”. Нищо, че до края на сезона има още седем кръга. Този и себеподобните му ментета запразнили още отсега, макар че ще лапат пари още два месеца на гърба на клуба.

Георги Дерменджиев есента разправяше, че „Лудогорец” нямал мотивация да рита в „А” група, понеже играел в Шампионската лига. Напоследък все по-често му се налага да казва, че не е видял отбора си да играе сносен футбол. Последният път беше в понеделник, след постното равенство без голове срещу „Локомотив” (София) в „Надежда”. Той поне честно си призна, че не е видял даже никакъв футбол.

Ето на това му се казва гьонсуратлък от най-висша форма. Съдете сами – в „Левски” най-ниските заплати са по шест-седем хилядарки на месец. В ЦСКА прибират по десет-петнадесет бона. А в „Лудогорец” вероятно и повече. За сравнение, заплатата на президента Росен Плевнелиев е 5700 лева, а на премиера Бойко Борисов е под 4500. С тази разлика, че първите държавни мъже, хубави или не, поне вършат някаква работа. А ритнитопковците честно си признават, че не са я свършили никаква. И считат това в реда на нещата.

Чак да му домилее на човек за мутренските времена във футбола. Навремето например на вратаря на „Славия” Гошо Петров нещо му падна мотивацията. Екипът на Маджо му я вдигна на бърза ръка с една подстрижка нула номер и туристическа обиколка на София в багажник. Плюс безплатния съвет, че човешката глава, освен за подстригване, е предназначена и за мислене.

Ами ВИС-2? Смееше ли някой от футболистите на „Велбъжд” да излезе и да разхожда екипа по игрището? Вероятно щеше да му бъде последната разходка. Или пък, представете си, някой да се беше опитал да се мардосва в „Литекс”? Всъщност един опита, казва се Ивелин Попов. Не го набиха даже, а още по-лошо, пратиха го на заточение някъде в турския вилает Газиантеп. В газиантепа на географията дори на безумец като Попето му дойде малко акъл в главата. Малко, ама акъл.

Онзи лудият от „Миньор” (Перник) пък направо ги биеше, ако не му хареса играта. Това вече е прекалено. Но не е ли прекалено и някой си Тони Силва да разиграва всички в ЦСКА? Извинявайте, но там последно събираха пари от феновете, за да плащат това и онова. И в „Левски” събираха пари от феновете, и там по същата причина. Редно ли е, питаме, хора с по 1000 лева заплати да си отделят от хляба, а някакви типове с 15 бона на месец да се влачат като охлюви?

Затова е добре да цитираме класика Венци Стефанов. Преди няколко години след поредното безобразие на „Славия” Венци каза, че на футболистите се полагат по сто тояги на голо. Говори се, че наистина май имало тояги. Е, не по сто, не и на голо, не и дори тояги. Но им дал да разберат, че така няма как да стане. Защото всичко си има мярката. И когато си правиш гавра с фенове и шефове, накрая идва ред на тоягата. А този ред вече е дошъл и в „Лудогорец”, и в ЦСКА, и в „Левски”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички