Не искам повече в ЦСКА, призна Тони Силва


Не искам повече в ЦСКА, призна Тони Силва

2107 0

Крилото на ЦСКА Тони Силва загуби титулярното си място при новия треньор Галин Иванов. Португалецът бе неизменна част от стартовия състав при Стойчо Младенов, но от началото на годината се представя доста неубедително и в крайна сметка бе пратен на пейката. Силва дори не попадна в групата за домакинството на Ботев (0:0), макар да не бе контузен или наказан. Юношата на Ливърпул разясни ситуацията около себе си пред "Тема Спорт".

Тони, всичко наред ли е около теб? В последните седмици постепенно загуби титулярното си място...

- Чувствам се много добре. Нямам проблеми. Дали играя или не, е решение на треньора.

Няма как обаче да си доволен, че загуби титулярното си място при новия треньор Галин Иванов?

- Е, няма как да съм щастлив, но работя, за да си върна мястото. Остава малко време до края на сезона и трябва да дам всичко от себе си. Надявам, се че ще играя повече. Но не съм ядосан на треньора. Просто така е решил.

ЦСКА стартира пролетта доста трудно и отборът все още няма гол в официален мач. Как си го обясняваш?

- Трудно ми е да намеря логично обяснение. Просто нищо не се получава на терена. A и всички проблеми около клуба ни пречат, няма как да не оказват влияние. Вече е много трудно и да се борим за титлата... Неприятно е как се стекоха обстоятелствата, но не можем да върнем времето назад. Оттук насетне трябва да се стремим да се представим възможно най-добре в оставащите мачове.

Твърди се, че една от причините да не играеш е, че не влагаш много усилия в тренировките...

- Не, не, това не е вярно. Това са лъжи. Винаги тренирам максимално усърдно. Аз съм професионалист и не мога да си позволя да не давам всичко от себе си. Но говорих с треньора и той ми обясни някои неща. Каза ми, че не харесва индивидуални играчи и може би това е причината да не харесва и мен. Аз съм крило и моята цел и силна страна е да дриблирам. Опитвам се да го правя всеки път. Това е моят стил и няма как да го променя. Явно треньорът не харесва индивидуално действащи играчи, но какво мога да направя?! Трябва да съм търпелив и ако получа нов шанс за изява, да се справя максимално добре.

Притесняват ли те разнопосочните информации за бъдещето на ЦСКА?

- Ще изчакам да видя каква е ситуацията около клуба до края на сезона. Пишат се различни неща наистина, но аз не им вярвам. Слушам единствено какво ми казват от ръководството. Всеки може да си пише и говори каквото си иска.

Има ли сериозни забавяния при плащането на заплатите?

- Не ми се говори за пари. Общо взето, нещата по този въпрос за известни.

През зимата имаше спорове със Стойчо Младенов, заради неспазени обещания от негова страна. Какви бяха те и промени ли се ситуацията около теб след напускането на треньора?

- Не бих искал да говоря за това, то е вече минало. Гледам напред и толкова. За мен няма значение кой е треньор. Младенов е добър специалист и не мога да кажа нещо лошо за него. Все пак той ме доведе в ЦСКА и ми даде шанс, за да се докажа на по-високо ниво. Преди да дойда в България аз играех по долните дивизии на Англия, така че не мога да не съм благодарен за получената възможност. Просто настъпи известно неразбирателство между мен и Младенов, нищо повече.

Каква е целта ти оттук насетне? Вероятно имаш желание да бъдеш продаден в по-силно първенство през лятото?

- Да, бих искал да бъда продаден през лятото. Смятам, че каквото можах, дадох на ЦСКА. Но вече се надявам да заиграя на друго място. Имаше възможности да бъда продаден и миналото лято, и сега през зимата, но не се получи. Едва ли обаче ще се задържа в ЦСКА след края на този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички