Държавата може да поеме изцяло издръжката на детските и юношеските отбори в клубния ни футбол


Държавата може да поеме изцяло издръжката на детските и юношеските отбори в клубния ни футбол
Снимка: БГНЕС

2110 0

Министър-председателят Бойко Борисов разкри, че възнамерява държавата изцяло да поеме издръжката на детските и юношеските отбори в клубния ни футбол, за да бъде премахната порочната практика с таксите. Както е известно, това е един от големите проблеми в детско-юношеския футбол, като от министерството на финансите дори очакват да получат данни точно колко струва издръжката на клубовете.

"Исках да обърна внимание на всичките клубове, без да става голям панаир. Исках да покажа и респект към хората, които си харчат парите за футбол. Не искахме да се месим в дейността на БФС, но да изкажем своите виждания за следното: първо, ако така се развива детско-юношеския футбол, няма да стане, макар сега терените са много по-добри, отколкото по времето, когато Гибона играеше… Финал за Суперкупа на Европа могат да ни дадат веднага, но какъв е смисълът два големи отбора да дойдат и да изиграят тук един мач? Има смисъл, когато има изградена система", заяви Борисов пред Спортното шоу на Дарик.

"Децата трябва да се подготвят без такси, повтарям, без такси. Както каза финансовият министър, за децата няма да инвестираме само в татуировки. Говоря за всички деца. Като правителство инвестираме в образование, а спортът и физическата подготовка също е елемент от него. Чувам, че сега се събират такси, плащат се турнири… Ако БФС седне и направи сметка за Първа, Втора и Трета лига на отборите колко им струва издръжката на отборите до 12, 16 или 18 години, ще се дадат тези пари. А не поотделно. Да направят система и да кажат. Това ще даде резултат след 3-4 години. Разбира се, ще има методисти, които ще започнат да гледат, да следят дали се изразходват целесъобразно бюджетите. Ние искаме да се погрижим за децата, за да не се налага да плащат такси, за да има всяко екипче. Като имаме тази система, да видим дали ще свърши работата. Ако не свършат работа, следващата година няма да им дадем. Сега даваме пари за топки, за лагери. Това са нашите дечица. Без татуировките всичко друго ще го осигурим", допълни още той.

А какво разкри относно проведената среща с футболните босове на Левски, ЦСКА и Лудогорец - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички