Борисов даде подробности за срещата с футболните босове и призна, че ще има таен телефон за съдиите


Борисов даде подробности за срещата с футболните босове и призна, че ще има таен телефон за съдиите

3924 0

Министър-председателят на България Бойко Борисов разкри малко повече подробности относно провелата се днес среща между него и футболните босове на родните грандове от Първа лига. След нея стана ясно, че "феърплей" е била водещата дума и именно от него трябва да се ръководят клубовете през следващия сезон.

Борисов потвърди, че ще има много по-строги мерки, ако някой се опита да подкупи или да натисне някой от съдиите "Ще имаме доста мероприятия по контрол на съдийските бригади. Дали сме им таен телефон и ако някой иска да ги плаши, тормози, подкупва, може да попадне в подобни мероприятия. Тогава няма защо да се сърди. Аз първо предупреждавам, защото имам уважение. Най-важното в спорта е феърплея, а ние ще си проведем нашите мероприятия.  Казал съм на съдиите да създадат организация с Младен Маринов (министърът на вътрешните работи – б.р.), защото ако някой го е страх, ние ще реагираме. Тогава ще видим дали наистина ги е страх", заяви премиерът пред Спортното шоу на Дарик.

"Георги Домусчиев се занимава повече с футбол, отколкото брат му. Да ви кажа честно, в Англия, като свърши мачът мениджърите се поздравяват. Гледаме и испанското първенство, където президентите успокояват публиката. Това е ВИП култура. Тук не се опитват много, защото Левски и ЦСКА са славни отбори, докато в последните 8 години Лудогорец напусна толкова, колкото те за 20 години.”

"Не е редно да ходя по мачове. Всички знаят, че съм от Левски, макар че най-много съм помогнал на други клубове, като ЦСКА например. Запалянковците, като видят, че отборът не играе, първият, който ще напсуват, е премиерът. Целта е да направим силен национален отбор, както и база по-добра. Това може да се постигне, когато хората тръгнат масово на мачове, когато не ги е страх от агитките. За МВР е най-лесно да ги респектира, но просто исках да сложа рамка, че ако има подобна осъзната рамка с подобни процеси. Предложих на Боби Михайлов да сложи имената на съдиите в една купичка и да теглят преди големите мачове. Това обаче не било прието в Европа. Винаги има начин да се направи така, че да няма съмнения относно реферите".

А какво заяви босът на ЦСКА Гриша Ганчев след провелата се среща с Бойко Борисов, както и шефовете на Лудогорец и Левски - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама