Борисов даде подробности за срещата с футболните босове и призна, че ще има таен телефон за съдиите


Борисов даде подробности за срещата с футболните босове и призна, че ще има таен телефон за съдиите
Снимка: БГНЕС

5481 0

Министър-председателят на България Бойко Борисов разкри малко повече подробности относно провелата се днес среща между него и футболните босове на родните грандове от Първа лига. След нея стана ясно, че "феърплей" е била водещата дума и именно от него трябва да се ръководят клубовете през следващия сезон.

Борисов потвърди, че ще има много по-строги мерки, ако някой се опита да подкупи или да натисне някой от съдиите "Ще имаме доста мероприятия по контрол на съдийските бригади. Дали сме им таен телефон и ако някой иска да ги плаши, тормози, подкупва, може да попадне в подобни мероприятия. Тогава няма защо да се сърди. Аз първо предупреждавам, защото имам уважение. Най-важното в спорта е феърплея, а ние ще си проведем нашите мероприятия.  Казал съм на съдиите да създадат организация с Младен Маринов (министърът на вътрешните работи – б.р.), защото ако някой го е страх, ние ще реагираме. Тогава ще видим дали наистина ги е страх", заяви премиерът пред Спортното шоу на Дарик.

"Георги Домусчиев се занимава повече с футбол, отколкото брат му. Да ви кажа честно, в Англия, като свърши мачът мениджърите се поздравяват. Гледаме и испанското първенство, където президентите успокояват публиката. Това е ВИП култура. Тук не се опитват много, защото Левски и ЦСКА са славни отбори, докато в последните 8 години Лудогорец напусна толкова, колкото те за 20 години.”

"Не е редно да ходя по мачове. Всички знаят, че съм от Левски, макар че най-много съм помогнал на други клубове, като ЦСКА например. Запалянковците, като видят, че отборът не играе, първият, който ще напсуват, е премиерът. Целта е да направим силен национален отбор, както и база по-добра. Това може да се постигне, когато хората тръгнат масово на мачове, когато не ги е страх от агитките. За МВР е най-лесно да ги респектира, но просто исках да сложа рамка, че ако има подобна осъзната рамка с подобни процеси. Предложих на Боби Михайлов да сложи имената на съдиите в една купичка и да теглят преди големите мачове. Това обаче не било прието в Европа. Винаги има начин да се направи така, че да няма съмнения относно реферите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички