Митрович няма спирка - заби хеттрик за Сърбия и разгроми Швеция!


Митрович няма спирка - заби хеттрик за Сърбия и разгроми Швеция!
Снимка: Getty Images

6115 0

Отборът на Сърбия разгроми Швеция с 4:1 като домакин в пети мач от групите на Лигата на нациите. В герой за сръбския тим се превърна нападателят на Фулъм Александър Митрович, който отбеляза хеттрик за победата.

След 15 минути игра Швеция матира отбраната на Сърбия с прекрасна атака, завършила с гол на Виктор Клаесон. Това обаче само разяри домакините, които играеха с двама класни нападатели в предни позиции - Митрович и звездата на Ювентус Душан Влахович.

Още в 18' Митрович успя да изравни за Сърбия и да покаже, че формата му от Висшата лига, където е втори при голмайсторите с шест гола, не е случайна. В добавеното време на първата част Сърбия стигна до пълен обрат след асистенция на Душан Тадич и нов гол на Митрович.

В 50-ата минута Влахович асистира за Митрович, който оформи своя хеттрик. Така головете на Митрович в Лигата на нациите набъбнаха на 11 - само с един по-малко от най-резултатния играч в тази надпревара Ерлинг Холанд, който има 12 гола на сметката си.

В 70-ата минута Саша Лукич добави още един гол за сърбите, за да оформи крайното 4:1. Така Сърбия успя да се изравни по точки с отбора на Норвегия, който загуби от Словения въпреки поредния гол на Холанд. Двата тима имат по 10 пункта и в последния кръг ще влязат в директен спор за първото място. Швеция пък остава на последното място с 3 точки и ще се бори за оцеляването си със Словения, който има 5 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички