Унгария се добра до равен с Германия, куп пропуски костваха победата на гостите


 Унгария се добра до равен с Германия, куп пропуски костваха победата на гостите
Снимка: GettyImages

4256 0

Унгария и Германия завършиха 1:1 в зрелищен мач от третия кръг на тазгодишното издание на Лигата на нациите. Домакините започнаха ударно срещата като поведоха още в 6-та минута с гол на Жолт Наги, след като топката достигна до него заради хаос в защитата на гостите.

Гостите обаче натиснаха и три минути по-късно дясното крило Йонас Хофман се озова сам срещу вратаря и с техничен удар порази вратата на домакините. Докрая на първата част и двата състава имаха голови възможности, но не успяха да ги превърнат в попадения.

През второто полувреме Бундестима започна по-мотивирано и установи тотална доминация по отношение на притежанието на топката. Двата отбора имаха възможности, но втората част бе по-равностойна и положенията бяха значително по-малко.

Германия продължава да не познава вкуса на поражението от двубоя срещу Англия на Евро 2020 на осминафиналната фаза. Селекцията на Ханзи Флик е на трето място в групата на "смъртта" с 3 точки, а Унгария е на втората позиция с 4 пункта. Ето как протече двубоят в Будапеща.

 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Унгария поведе с 1:0 още в 6-та минута. Гостите стартираха срещата по-силно, но след добро подаване зад гърба на отбраната последва центриране и удар към врата на Мануел Нойер, който той отрази, но топката попадна в Жолт Наги и с безпощаден изстрел откри резултата. Гостите не се слохима и три минути по-късно централният бранител Нико Шлотербек с разсечен пас матира защитата на домакините, за да стигне топката до Йонас Хофман, който прецизно порази вратата за 1:1. 

В 22-та Роланд Шалай беше изведен очи в очи с Мануел Нойер, но ударът му срещна отпор от страна на Нико Шлотерберг. Срещата преминава при превес на Германия във владението на топката, докато домакините разчитат предимно на контраатаки.

40' Полузащитникът Джамал Мусиала се озова сам срещу Гулачи, но удар не последва, а топката се озова в Давид Раум, който стреля опасно покрай левия страничен стълб. Непосредствено след головата възможност Бундестима демонстрира отлично в атака и Давид Раум овладя топката, но не успя да оползотвори шанса. Докрая на първата част липсваха положения пред двете врати.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Германия навлезе във второ полувреме като по-уверения отбор, но компактният състав на Унгария не допуска гостите да застрашава вратата им и да установят траен натиск в тяхната половина. Към 60' минута мачът е равностоен. 

72' минута след отлично разиграване в центъра на терена Кай Хаверц изведе Йонас Хофман на чиста позиция в наказателното поле, но като по чудо крилото реши да комбинира със свой съотборник и положението бе пропиляно. Унгария опита да отговори, след като се възползва от грешка в защитата на гостите и спечели ъглов удар, но след изпълнението му Нойер съумя необезпокояван да улови топката. 

В 81' минута Жолт Наги надбяга защитния вал на гостите, поемайки топката и без колебание отправи изстрел, но Нойер се отличи с качествена намеса.

Дълбоко в добавеното време 93' появилият се в игра нападател Карим Адейеми овладя топката в наказателното поле, но я изпрати високо над вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

УНГАРИЯ: Гулачи, Ланг, Орбан, А.Салай, Фиола, Наги, Стайлс, Наги, Р.Салай, Собослай, А.Салай

ГЕРМАНИЯ: Нойер, Керер, Зюле, Шлотербек, Хофман, Горецка, Кимих, Раум, Хаверц, Мусиала, Вернер

 

Преди мача:

Домакините влизат в двубоя от втора позиция с 3 точки, докато противникът им е на третата позиция с 2 точки. "Маджарите" ще подпечатат силното си представяне с различен от загуба резултат, докато германците ще преследват първи успех в тазгодишната надпревара. 

Възпитаниците на Ханс-Детер Флик влизат в срещата с домакинско равенство срещу Англия, което поради много спорове, защото бе постигнато с дузпа за "трите лъва". Преди това хиксираха и с италианците и така се озоваха с едва две точки след два кръга. 

Унгарците пък стартираха с историческа победа над Англия, но след това претърпяха загуба от Италия на Ботуша. Днешните противници играха за последно на Евро 2020, когато завършиха при равенство 2:2. 

Пред треньорът Флик стои въпросителната дали да включи Серж Гнабри, който има леки оплаквания в прасците, докато Марко Ройс ще пропусне следващите два мача заради нова мускулна контузия. Това не са сериозни проблеми за "Бундестима", тъй като имат достатъчно офанзивни опции. 

Наставникът Роси пък е принуден да замени Шафер, който натрупа жълти картони в изминалите две срещи. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички