Треньорът на Германия отправи критики към УЕФА и ФИФА заради турнира Лига на нациите


Треньорът на Германия отправи критики към УЕФА и ФИФА заради турнира Лига на нациите
Снимка: Getty Images

1310 0

Старши треньорът на Германия - Ханзи Флик, се превърна в поредното известно име, което критикува натоварения график на футболистите, които нямаха почти никаква почивка след края на сезон 2021/22 и трябваше да се присъединят към националните си отбори за мачовете от Лигата на нациите.

Флик е на мнение, че, с оглед на последните две години, този турнир изцежда силите на играчите и отправи съвет към УЕФА и ФИФА:

"Лигата на нациите изцежда силите на футболистите. Тази серия от четири мача идва твърде много, особено след толкова натоварен сезон. Трябва да вземем под внимание последните две години, в които заради пандемията мачовете се натрупаха един след друг", каза той на пресконференция преди гостуването на Унгария в утрешната събота (11 юни).

"Почти няма да има предсезонна подготовка преди мачовете от първенствата и Шампионска лига, които ще бъдат през три-четири дни до световното първенство. Трябва да се преразгледа календарът и да помислим как да дадем почивка на футболистите, защото това е важно".

"УЕФА и ФИФА трябва да помислят по този въпрос. Трудно е за играчите с тези четири поредни мача след дългия сезон. Но го приемаме, защото всички отбори са поставени в тази ситуация", добави още треньорът на Германия.

Вижте още: Националният отбор на България записа исторически антирекорд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички