Унгария се противопостави, но загуби от Италия пред погледа на Орбан


Унгария се противопостави, но загуби от Италия пред погледа на Орбан
Снимка: GettyImages

3923 0

Италия победи като домакин Унгария с 2:1 във втория кръг от Лигата на нациите. Двата тима са противници в трета група на Лига А, а след срещата "адзурите" заеха първата позиция, която преди това бе заета от "маджарите". За домакините през първата част бяха точни Барела и Пелегрини, а през второто полувреме Манчини си отбеляза автогол.

Домакините бяха по-настоятелни и агресивни през цялата среща, но на моменти бяха неубедителни и допускаха унгарците да организират чудесни атаки, които да приключват с обстрел. "Скуадра адзура" контролира топката през 57% от времето, а за 55 атаки са създали общо 18 опита за гол. Гостите имат с цели 20 атаки по-малко, но отстъпват с едва 4 положения.

Срещата бе лишена от излишни грубости и нарушения и бяха показани само три жълти картона – два за домакините и един за гостите. Всичко най-интересно бе през първата част, когато Италия започна с атаките още от първата минута, но прати топката в мрежата чак след средата на частта. В 30-ата минута Барела не остави шансове на вратаря Дибуш, тъй като изпрати топката в горния ляв ъгъл. Следващите 15 минути бяха критични за гостите, поради доброто настроение на "адзурите". Така в последните секунди се стигна до попадението на Пелегрини.

През втората част "адзурите" продължиха да играят офанзивно и нацелиха греда в 54’, но автоголът на Манчини в 60-атата минута разстрои играта на домакините. Това попадение не можа да стимулира достатъчно гостите и така срещата се доигра без феновете да видят нещо интересно.

Унгария спадна едва до втора позиция, защото Германия допусна късно изравняване от Англия и има едва две точки от два мача. Най-лошо е положението за "трите лъва", тъй като имат само една точка. Италия е на първа позиция с 4 точки, а "маджарите" са подгласници с 3. 

За победителите предстоят визити на Англия и Германия, докато унгарците ще приемат Германия и ще върнат визитата на Острова.

Първо полувреме:

Домакините започват агресивно срещата и след само минута получават правото да изпълняват корнер. Последва високо центриране от левия фланг, Манчини засече с глава, но топката се озова в ръцете на Дибуш.

Унгарците могат да се похвалят с невероятна подкрепа по трибуните. Над 2500 симпатизанти на "маджарите" са по трибуните, а дори премиерът на страната Виктор Орбан наблюдава срещата на живо.

Италия контролира топката през 59% от първите 20 минути, но гостите са създали повече опити за попадение. Те имат общо 5, докато домакините са създали само две, дело на Манчини. 

Именно при второто Дибуш спаси "маджарите", тъй като бранителят отново засече опасно с глава, но стражът изби.

Николо Барела просто не остави шансове на противниковия страж в 30-ата минута! 1:0 

Играчът пое пас около границата на наказателното поле и след само поглед изстреля кълбото неспасяемо в горния ляв ъгъл. Това е осмото му попадение за "Скуадра адзура".

Попадението се отрази твърде негативно на унгарците, които намалиха значително атаките си в следващите десет минути. Домакините пък започнаха все повече да атакуват и да създават опасни положения, но им липсваха определени компоненти за да бъдат реализирани. 

Двата тима са си разменили по 6 опита до 42-ата минута, а в играта липсват излишни грубости и следователно не са вдигани картони. 

В 43' Распадори изведе Пелегрини отлично и вторият навлезе опасно в наказателното поле. Играчът можеше да стреля, но реши да подава към младия Ньонто. Той не успя да се разпише на празна врата.

Пелегрини се реваншира за грешното решение! 2:0! 

Политано направи чудесен рейт по десния фланг, излъга няколко бранителя в бяло и изпрати пас към връхлитащия Пелегрини. Офанзивният играч на Рома щеше да скъса мрежата с точния и силен удар, който изпрати. 

Второ полувреме:

"Маджарите" започват с агресия втората част, но не успяват да стигнат до опасните положения. В същото време изглеждат нестабилни в средата на терена и домакините се възползват, като създават опасни контраатаки.

В 54-ата минута "адзурите" създадоха чудесна атака, която бе напът да завърши с попадение. Политано получи пред наказателното поле и стреля, но кълбото се отби от напречната греда. 

Преди това Наги можеше да върне едно попадение, тъй като Него изпрати страхотно центриране в наказателното поле. Първият засече, но Донарума изби в корнер. 

60' Италия вкарва отново, но в грешната врата! 2:1

Между 55-атата и 60-ата минута домакините реализираха страшна преса върху противника си и изпращаха удар след удар, но впоследствие допуснаха груба грешка.

Появилият се като резерва Фиола напредна по десния фланг и изпрати центриране към наказателното поле на италианците, което Манчини се пробва да избие, но всъщност прати топката в мрежата на Донарума. Защитникът пропусна на два пъти през първата част, но в посока правилната врата. 

Двата тима изглежда доиграват срещата, тъй като не се намери кой да създаде опасно положение след автогола в 60-атата минута. По трибуните феновете на гостите запалиха доста пиротехника, която не бе достатъчна да мотивира любимците им. 

Стартови състави:

Италия: Донарума, Калабрия, Манчини, Бастони, Спинацола, Пелегрини, Кристанте, Барела, Политано, Ньонто, Распадори

Унгария: Дибуш, Него, Атила Салай, Орбан, Ланг, Наги, Шафер, Адам Наги, Шалай, Собослай, Адам Салай

Преди мача:

Срещата ще се изиграе в китното градче Чезена, а домакините от Ботуша са определяни за изявени фаворити. В последно време те не записват задоволителни резултати, тъй като по-рано през годината не успяха да се класират за Мондиал 2022, а преди дни загубиха и финала на Финалисима с 0:3 от Аржентина.

Селекционерът Манчини е решен да направи някои кадрови промени, след като "Скуадра адзура" не победи и Германия. В селекцията на Италия няма отсъстващи поради контузии, така че може да видим оптимален състав, който с евентуална победа да запази шансовете си за първата позиция. 

За "маджарите" се очаква да започне същият състав, който победи Англия с 1:0. Това бе първа победа за Унгария над "трите лъва" след повече от 60 години чакане. Тимът влиза в срещата с 4 победи от 5 мача и ще търси нова изненада в едноименния турнир. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички