Тибо Куртоа недоволства: Убеден съм, че вратар не може да спечели "Златна топка"


Тибо Куртоа недоволства: Убеден съм, че вратар не може да спечели "Златна топка"
Снимка: Getty Images

2602 0

Стражът на Реал Мадрид Тибо Куртоа изрази мнение, че футболист на неговата позиция никога не може да спечели "Златна топка". Това се случи след церемонията по връчването на най-ценното индивидуално отличие, което отиде в ръцете на съотборника му Карим Бензема.

Белгиецът бе избран за "Най-добър вратар", след като се отчете с 22 "сухи" мрежи през миналия сезон и имаше основна заслуга за поредната Шампионска лига в актива на "белия балет". В общата класация обаче той остана на седмо място и определено не бе доволен от този факт:

"Напълно убеден съм, че вратар не може да спечели "Златна топка". Всички сме съгласни, че Карим Бензема е заслужен победител, но аз съм чак седми и то след сезон, в който спечелих Шампионска лига и титлата в Испания. Това показва, че вратарите са подценявани. В първата десетка няма и нито един защитник. Добре поне, че измислиха трофей за "Най-добър вратар"", бяха думите на Куртоа, който изпревари колегите си Алисон (Ливърпул), Едерсон (Манчестър Сити) и Едуар Менди (Челси).

30-годишният Тибо Куртоа бе запитан и как ще коментира факта, че Манчестър Сити грабна приза за "Най-добър отбор", а отговорът му бе повече от красноречив:

"Манчестър Сити? Всички направихме странни физиономии, когато разбрахме, че те печелят".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички