Бензема след историческия успех: "Никога не е късно за "Златната топка"


Бензема след историческия успех: "Никога не е късно за "Златната топка"
Снимка: Getty Images

2061 0

Карим Бензема очаквано спечели "Златната топка" за сезон 2021/2022, след като победи в челните позиции Садио Мане и Кевин де Бройне! Френският национал допринесе за триумфа на Реал Мадрид в Ла Лига и Шампионска лига, а междувременно се превърна и в голмайстор на надпреварите.

По този начин той получи най-значимото индивидуално отличие във футбола на 34-годишна възраст. Това го направи най-възрастният победител след английската икона Стенли Матюс, награден на 42. 

"Няма възраст за спечелването на "Златната топка". Понякога играчите стават по-добри след 30-тата си година и всичко това се дължи на грижата за себе си", емоционално заяви французинът след големия успех.

Нападателят бе награден от същинската икона на френския футбол - Зинедин Зидан, който му бе наставник в Реал Мадрид и освен това 50-годишният специалист е последният "петел", печелил отличието. Това се случи през далечната 1998-а година.

"Това, което направи Бензема миналия сезон. Головете в последната минута, които вкара... повярвайте ми, те не бяха „късмет", коментира Зидан по адрес на бившия си възпитаник.

Ето и всички останали победители в церемонията за "Златната топка"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички