ВИДЕО: Блестящият Барселона, който обра наградите на "Златната топка"


ВИДЕО: Блестящият Барселона, който обра наградите на "Златната топка"
Снимка: Getty Images

5340 0

Карим Бензема очаквано спечели първата си "Златна топка" в кариерата на 34-годишна възраст и се превърна в едва втория футболист, прекратил хегемонията на Лионел Меси и Кристиано Роналдо в последното повече едно от десетилетие, но всъщност Барселона може да се определи като големия победител сред клубовете, тъй като спечели куп трофеи!

Великолепната "Ла Месия"

Вечерта за Барселона и президента Жоан Лапорта започна отлично, след като първият голям победител бе младият на години - Гави! Едва 18-годишният футболист спечели трофея "Копа" и се превърна в най-добрия сред младите за изминалия сезон! По този начин трофеят остава при каталунците, тъй като през миналия сезон Педри заслужи наградата. Сега испанецът награди малко по-младият си съотборник в Барселона и испанският национален отбор!

Втора поредна "Златна топка"

Двадесет минути по-късно каталунците си официализираха и запазването на "Златната топка", но... при жените! Това се случи, след като страхотната Алексия Путеяс завоюва историческото отличие за втора поредна година сред "нежния" пол. Тя за съжаление в момента лекува тежка контузия на коляното и трудно ще продължи и серията си през идната година, но през тази безпорно е най-заслужила.

Испанката стигна до финала на Шампионска лига с "блаугранас" през миналия сезон, но го загуби от Лион в Торино.

"Машината за голове"

Наградата "Герд Мюлер" отиде при Роберт Левандовски! Трофеят се присъжда на нападателя, отбелязал най-голям брой попадения на национално и клубно ниво за един сезон! Полякът "счупи" рекорда именно на покойната легенда с екипа на Байерн Мюнхен на клубно ниво!

Ето ги всички победители от церемонията за "Златната топка"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички