ВИДЕО: Манчестър Сити поднесе голямата изненада на церемонията за "Златната топка"


ВИДЕО: Манчестър Сити поднесе голямата изненада на церемонията за "Златната топка"
Снимка: Getty Images

11815 0

Манчестър Сити за пореден сезон не успя да триумфира в Шампионска лига или да излъчи носител на "Златната топка", но в същото време бе определен за "Най-добрият отбор" през изминалата година. 

"Небесносините" безспорно имат един от най-мощните състави на планетата и успяват да го запазят с нови покупки или преподписани договори, но в същото време отборът, стопил огромна разлика в таблицата на Висшата лига, но все пак, загубил борбата - Ливърпул, излъчи с един футболист повече в борбата за "Златната топка" - 7.

В най-добрите за "гражданите" се превърнаха Жоао Кансело, Фил Фодън и Бернардо Силва, останали извън "топ 20", и Рияд Марез, Eрлинг Холанд и Кевин де Бройне. Предпоследният завърши на 10-о място в борбата за "Златната топка", но на практика прекара миналия сезон в Борусия Дортмунд. Белгийската суперзвезда пък завърши на трето място, като Мане бе подгласник на големия победител - Карим Бензема.

"Франс Футбол" обаче реши да определи Манчестър Сити за "най-добър отбор", като останалите варианти бяха Реал Мадрид и Ливърпул. "Белият балет" е печелил отличието три пъти, а мърсисайдци с един по-малко. Двата световни колоси премериха сили на финала в Шампионска лига през изминалата кампания!

Eто кои се превърнаха в големите победители от церемонията на "ЗЛАТНАТА ТОПКА"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички