Ще отнемат ли световната титла от Аржентина? Ето какво гласят правилата на ФИФА


Ще отнемат ли световната титла от Аржентина? Ето какво гласят правилата на ФИФА
Снимка: GettyImages

56778 0

Световният шампион с Аржентина Алехандро Дарио Гомес, известен като Папу Гомес, е с положителен допинг тест, което стана ясно преди дни. В родината му обаче има сериозни притеснения.

„Гаучосите“ са в паника заради евентуалната угроза от отнемането на световната титла, с която тимът ликува на Мондиала в Катар през 2022 год.

КАКВО КАЗВАТ ПРАВИЛАТА НА ФИФА

Тестът на Гомес е взет броени дни преди началото на Световното първенство. 35-годишният халф ще бъде отстранен, но не е изключено това да не е единствената санкция.

Поради тази причина и феновете, и местната футболна федерация са на тръни. Според правилата на ФИФА, ако двама или повече футболисти дадат положителни допинг проби едновременно, резултатите на отбора се анулират, припомнят от „ bTV“.

 Ако още един национал "гръмне" с положителна проба от този период, "гаучосите" ще бъдат лишени от световната титла. Самият Гомес е обяснил, че е пил сироп за кашлица, съдържащ забранени съставки, който е използвал, защото е имал инфекция на гърлото.

Иначе Папу не е играл за Аржентина тази година, нито в приятелските срещи, нито в четирите квалификации за световното първенство през 2026 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Срещу който и да играем, това не се забелязва" - със самочувствие Лионел Меси сравни Барселона и Аржентина

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички