Лионел Меси задмина Луис Суарес за номер 1 в Южна Америка


Лионел Меси задмина Луис Суарес за номер 1 в Южна Америка
Снимка: Getty Images

5423 0

Лионел Меси доказа, че все още има какво да даде на Аржентина и е близо до страхотна форма. Той вкара два гола през първото полувреме, с които Аржентина поведе с 2:0 срещу Перу в квалификациите за Световното първенство през 2026 година.

Меси отново ценен за Аржентина

Нападателят на Интер Маями също така изпревари своя сънародник Луис Суарес като голмайстор за всички времена в квалификациите на световни първенства в зона Южна Америка. Аржентинецът вече има на сметката си 31 гола.

В момента Меси е четвърти в света. Първи е Карлос Руис (39) от Гватемала, втори Кристиано Роналдо (38) от Португалия и трети Али Даеи (35) от Иран.

Въпреки че имаше съмнение, че звездата от МЛС ще бъде включена в титулярния състав, Меси потвърди, че е здрав и го доказа, като вкара два страхотни гола срещу Перу.

Първият гол на Меси падна в 32-ата минута с удар в десния ъгъл на вратата. Само десет минути по-късно името на аржентинеца отново беше на таблото, след като демонстрира своята гъвкавост с удар с левия крак.

А преди двубоя с Перу Анхел ди Мария обяви, че след Копа Америка догодина приключва с националния отбор и направи много лично признание за Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички