Световният шампион с Аржентина Папу Гомес "изгърмя" с допинг, наложиха му 2-годишна забрана


Световният шампион с Аржентина Папу Гомес "изгърмя" с допинг, наложиха му 2-годишна забрана
Снимка: Getty Images

838 0

Световният шампион с Аржентина и настоящ играч на елитния италиански Монца - Папу Гомес, е получил 2-годишна забрана да играе футбол, тъй като е дал положителна допинг проба, твърди "Relevo".

Според изданието, тестът, в който е открито забранено вещество, е бил направен през месец ноември 2022-ра година (Мондиал 2022 започна на 20.11.), а тогава атакуващият халф все още се подвизаваше в Севиля. 

Версията на Гомес е, че в дните преди допинг проверката се е чувствал зле и е пил сироп на едно от своите деца, но не се е консултирал с лекарския щаб на испанския клуб...

Папу Гомес и Севиля са знаели от месеци за положителната проба, но едва тази седмица е станало ясно, че му е наложена двугодишна забрана да упражнява професията си. Допълва се още, че тепърва 35-годишният футболист ще преценява дали да обжалва наказанието и дали е възможно то да бъде намалено. 

*Папу Гомес се присъдени към Монца съвсем наскоро като 'свободен агент' и до момента е изиграл 2 мача за тима в Серия А - срещу Сасуоло и Салернитана. На Световното в Катар той не бе сред титулярите на Лионел Скалони, като получи игрови минути само срещу Саудитска Арабия (групова фаза) и Австралия (1/16-финал).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички