4 от 4 по пътя към Мондиал 2026: Аржентина срази Перу с 2 гола на Лео Меси


4 от 4 по пътя към Мондиал 2026: Аржентина срази Перу с 2 гола на Лео Меси
Снимка: Getty Images

3730 0

Аржентина продължи перфектния си ход към класиране на Мондиал 2026 с победа над Перу. В квалификация тази нощ "гаучосите" надвиха като гост с 2:0, като и двете попадения за световния шампион бяха дело на капитана Лионел Меси.

Суперзвездата беше точен в 32' и 10 минути по-късно. Нападателят на Интер Маями беше близо до хеттрик, но негов гол през втората част бе отменен заради засада.

Аржентина записа четвърта победа в първите си 4 мача в цикъла, като все още няма допуснат гол. Обяснимо, тимът е първи в зона Южна Америка, изпреварвайки втория Уругвай с 5 точки. Бразилия е трети.

Перу успя да удържи натиска на световния шампион през първия половин час у дома, но след контраатака на съперника се огънаха. Нико Гонсалес отляво намери Меси, който с едно движение отигра и реализира за 0:1.

Десет минути по-късно Енцо Фернандес асистира за втория гол на "Бълхата" в срещата. Той подаде в наказателното поле и Меси безпогрешно намери долния ляв ъгъл на Хайесе - 0:2.

Капитанът на "гаучосите" стигна до своя хеттрик в 57-ата минута след грешка в защита на "инките". След преглед с ВАР обаче попадението бе отменено заради засада.

В следващия кръг Аржентина посреща Уругвай, временно втори в зоната. Мачът е на 17 ноември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички