Шоу в Южна Америка: Бразилия се развихри, Уругвай на 100% е в Катар, а Жорди Кайседо вкара почетен гол (ВИДЕО)


Шоу в Южна Америка: Бразилия се развихри, Уругвай на 100% е в Катар, а Жорди Кайседо вкара почетен гол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5205 0

Звездният отбор на Бразилия постигна нова убедителна победа по пътя към Катар 2022, надигравайки гостуващия отбор на Чили с 4:0 в мач, който се проведе на легендарния стадион "Маракана" в Рио де Жанейро.

До 44-ата минута резултатът бе равен, но до края на полувремето паднаха две попадения, които бяха дело на Неймар и Винисиус Жуниор. 240 секунди след началото на втората част гол на Артуро Видал бе отменен с ВАР заради засада и Чили не успя да намали изоставането си. В 72-ата минута Филипе Коутиньо се разписа от дузпа, а в заключителните секунди на мача Ришарлисон оформи крайното Бразилия 4:0 Чили.

Колумбия пък се справи с Боливия у дома си с 3:0, като головете бяха дело на новата "перла" на Ливърпул Луис Диас, Мигел Борха и Матеус Урибе. В друга среща тимът на Уругвай успя да надделее над Перу с минималното 1:0 (Джордан де Араскаета - 42') и по този начин да се класира директно за Световното първенство в Катар.

Звездата на ЦСКА Жорди Кайседо и неговият Еквадор отстъпиха като гости на Парагвай с 1:3, но именно Кайседо, който се появи в игра в 76-ата минута, отбеляза почетното попадение за своята страна, след като бе точен от дузпа в пет минути преди края на редовното време. Голът му дойде при резултат 0:3, но поражението е без значение, тъй като Еквадор вече има билет за Катар 2022!

Как изглежда класирането в зона "Южна Америка"?

1. Бразилия - 42 точки (16 мача)

2. Аржентина - 35 точки (15 мача)

3. Еквадор - 25 точки (17 мача)

4. Уругвай - 25 точки (17 мача)

5. Перу - 21 точки (17 мача)

6. Колумбия - 20 точки (17 мача)

7. Чили - 19 точки (17 мача)

8. Парагвай - 16 точки (17 мача)

9. Боливия - 15 точки (17 мача)

10. Венецуела - 10 точки (16 мача)

*За Мондиала в Катар се класират директно първите четири отбора, а петият играе бараж. Това означава, че Бразилия, Аржентина, Еквадор и Уругвай на 100% ще играят на Световното първенство в края на годината, а в спора за петото място за три тима - Перу, Колумбия и Чиби. В последния кръг от груповата фаза Перу е домакин на Парагвай, Колумбия гостува на Венецуела, а Чили приема Уругвай!

*Аржентина на Лионел Меси ще домакинства на Венецуела в ранните часове на 26 март (1:30 ч. българско време!).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички