ФИФА обяви нов договор с "Crypto.com", Световното първенство в Катар ще има своя криптовалута


ФИФА обяви нов договор с "Crypto.com", Световното първенство в Катар ще има своя криптовалута
Снимка: Getty Images/Guliver

2125 0

Световната футболна централа ФИФА обяви, че е сключила нов спонсорски договор с компанията за търговия с криптовалути "Crypto.com" във връзка с предстоящото Световното първенство в Катар (ноември - декември 2022 г.).

Сингапурската компания ще се явява официална платформа за Мондиал 2022, а служител от отдела за търговска дейност на ФИФА обясни защо тази сделка е логична:

"Crypto.com вече демонстрира отговорност и подкрепа на отбори от топ-ниво, както и на цели лиги, големи събития и култови стадиони по целия свят. И няма по-голяма платформа, или пък такава с по-голям обхват и културно влияние, каквато е платформата на ФИФА във футбола. Така че отношенията ни са логичен етап и от двете страни", поясни Кай Мадати.

Интересно е да се отбележи, че партньорството с ФИФА е най-голямата интестиция за "Crypto.com", която също така има сключени контракти с отбора на Филаделфия от НБА, с Формула 1 и с UFC!

Компанията успя да постигне договорка и със звездния баскетболен отбор на ЛА Лейкърс и срещу сумата от 700 милиона долара за 20 години напред във времето, придоби правото да добави името си към това на залата ("Стейпълс Сентър"), в която домакинстват ЛеБрон Джеймс и компания.

"Чрез нашето партньорство с ФИФА ние ще продължим търсенето на иновативни пътища с които Crypto.com да продължи да захранва бъдещето на спортни събития от световно значение по целия свят", обяви на свой ред изпълнителния директор на "Crypto.com" Крис Маршалек.

Вижте още: Милионер от футбол, милиардер извън него? Историята на позабравения Матийо Фламини!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички