Сърцето на Марадона - плътно до Аржентина по време на Световното първенство


Сърцето на Марадона - плътно до Аржентина по време на Световното първенство
Снимка: Getty Images/Guliver

1774 0

Не е тайна за никого култът, който аржентинците издигат към футбола. Не е мистерия и че човекът, който представлява тази преданост и плам, е Диего Армандо Марадона - легендата, спечелила Световното първенство през 1986 г. с Аржентина. 

Въпреки това изминаха 36 години от този момент, Марадона вече го няма, а човекът, който се очакваше да наследи успехите му в националния отбор е Лионел Меси. Той вече се класира за Световното в Катар тази година, като има голяма вероятност това да е и последният му шанс да спечели този трофей. 

Къде е сърцето на Марадона? 

Група аржентински фенове са излезли с нестандартната идея сърцето на Марадона да придружава Меси и компания в страната от Близкия изток. 

„В новините беше съобщено, че сърцето (на Марадона) е в прокуратурата. Това е идея, която имаме и искаме всички да започнат да я слушат, за да започнем да я споделяме като аржентинци и да видим дали е възможно “, каза Хавиер Ментасти в местно предаване.

„Представям си шествие, което го носи, че хората ще придружават автобуса и че керванът ще се събере в Езейза, преди да излети“, каза Ментасти. "Говорят се грозни неща, че са искали да го откраднат. Така че, защо да не направим това? За него да отиде на последното световно първенство на Меси може да е добре."

Идвестно е, че органът, който изпомпва сърцето на "Пелуса " е притежание на аржентинското правителство във формалинова колба за съхранение и предложението е да се направи необходимото, така че треньорът Лионел Скалони да го има при себе си по време на изявите на отбора на Световната купа. 

През лятото на миналата година Лео Меси спечели Копа Америка, което беше първата му титла с Аржентина. Можете да видите също на кое място е по заплата Лео Меси в ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички