ЛУДА европейска вечер на баражи! Голяма сензация, убийствена драма и класа от Бейл!


ЛУДА европейска вечер на баражи! Голяма сензация, убийствена драма и класа от Бейл!

6719 0

В четвъртък вечер всеки очакваше рутинни победи на Италия и Португалия, които да сформират един епичен дуел за място на Световното първенство в Катар през зимата. Уви, това не се случи, а мачовете бяха всичко друго, но не и рутинни. Нещо повече - Португалия мина през Ада, за да продължи напред, а Италия допусна шокираща загуба от Северна Македония и ще пропусне Мондиал 2022! Как се случи всичко това, четете в следващите редове. 

Италия на колене пред Северна Македония 

Европейският първенец от шампионата само преди по-малко от година не успя да се класира за Световното първенство по футбол за втори пореден път. И този път италианците могат да се сърдят само на себе си. 

В паметен мач в Палермо "скуадра адзура" капитулира в самия край срещу Северна Македония с 0:1 с епичен гол на Трайковски в добавеното време. 

Момчетата на Роберто Манчини тотално разочароваха в предварителната група за класиране, а две изпуснати дузпи на Жоржиньо срещу Швейцария пратиха "адзурите" на баражи, в които бяха считани за фаворити. И, въпреки тоталната доминация, европейският шампион няма да играе в Катар. 

Защо представителите на Апенините отпаднаха и как Северна Македония излъга Италия четете тук

Португалия трепери здраво, за да премине през Турция 

Евро "селесао" изигра фантастично първо полувреме срещу южната съседка на България, но трябваше да трепери до самия край на двубоя, за да се класира към финалния бараж срещу Северна Македония. 

Крайният резултат от 3:1 в полза на Португалия лъже за това какво се случи в Порто. След редица пропуски и голове на Жота и Отавио иберийците водеха с 2:0 и се виждаха вече класирани, но Бурак Йълмаз намали за 2:1, а след това Турция изпусна уникален шанс да изравни 8 минути преди края... и то от дузпа! 

Бутоните на Йълмаз обаче натежаха и той пропусна, а след това домакините фиксираха крайния резултат. Всичко за убийствената драма между Португалия и Турция четете тук

Просто Гарет Бейл 

Когато се срещнат два напълно равностойни отбора, най-важният фактор е в твоя състав да е най-добрият играч измежду 22-мата на терена. В битката между Уелс и Австрия това безспорно беше Гарет Бейл. 

"Драконите" надделяха над Бундестима с 2:1, но истинската разлика в мача беше звездата на Реал Мадрид, който тотално зачеркна клубния си тим, за да е напълно сигурен, че ще е напълно готов за битката на Уелс срещу тима на Давид Алаба. И това и стана - два съвършени гола, един от които падна след вълшебно изпълнение на пряк свободен удар. 

Как Гарет Бейл беше разликата между Уелс и Австрия четете тук

Страх и много битка между шведи и чехи

В най-скучния, но и най-драматичния мач за вечерта, Швеция и Чехия мислеха повече за това как да се окупират в защита и да не допускат опасности, отколкото за представянето си в атака. Логичното се случи и мачът влезе в допълнителни 30 минути, в които обаче "тре кронур" излъга своя опонент с 1:0, благодарение на гол на Робин Клайсон. 

Какво следва в баражите за място на Световното първенство? 

След като Русия беше изхвърлена от участие в баражите, Полша се класира директно напред към финала в своя поток, където ще се изправи срещу Швеция. Определено "дружина полская" ще влезе в двубоя по-свежа, но никой не може да отписва Златан Ибрахимович и компания с лека ръка. 

Португалия пък няма да се изправи срещу Италия, както всички очаквахме, а срещу Северна Македония във втория финал на баражите. 

Уелс пък ще трябва да чака до лятото, за да научи своя съперник. Заради ситуацията в Украйна, двубоят на украинците с Шотландия беше отложен за лятото. Кога (и дали) ще се изиграе срещата все още не е ясно. 

Ето и мачовете в понеделник (29.03): 

  • 21:45 часа: Полша - Швеция 
  • 21:45 часа: Португалия - Северна Македония
  • Етикети:
    Sportlive.bg

    ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


    виж всички

    Още по темата


    Timeout


    виж всички
    Избрано от ЦСКА

    "Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

    "Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

    Реклама
    Най-четени новини

    виж всички