Треньорът на Германия Ханзи Флик с интересен коментар за санкциите срещу руските спортисти и Владимир Путин


Треньорът на Германия Ханзи Флик с интересен коментар за санкциите срещу руските спортисти и Владимир Путин
Снимка: Getty Images

2065 0

Старши треньорът на Германия Ханзи Флик изрази мнение, че трябва да има по-строги критерии при избора на страна-домакин за големите спортни събития в света. Бившият наставник на Байерн Мюнхен каза следното пред немското издание "Stern":

"Не може винаги всичко да бъде заради парите. През 2018 година играхме Световно първенство в Русия, после имаше Зимни олимпийски игри в Пекин, а сега през ноември ще има Световно първенство в Катар. И винаги има големи критики. Точно затова казвам - трябва да се мисли повече за страната-домакин на такива събития и да се въведат дори по-строги критерии от сегашните".

На въпрос дали Германия би бойкотирала Мондиала в Катар, за който вече се класира, Флик отговори така: "Това не би помогнало на хората в Катар. Искаме да участваме и да изпратим нашите послания. Мисля, че това ще бъде по-ефективно. За много спортисти едно световно първенство е върховият момент в кариерите им и ако организираме бойкот, ще ги лишим от всичко това".

Ханзи Флик бе запитан и за санкциите към руските спортисти след инвазията на Русия в Украйна:

"Мисля, че тези мерки са правилни и в тях има символика, но не мисля, че Путин е впечатлен от тях. За момента, дори икономическите санкции не успяват да го спрат. Съчувствам на спортистите, на които бе забранено да се състезават, защото това е война на Путин, не тяхна, но за момента няма друга опция", добави още Флик.

Всичко за конфликта между Русия и Украйна и отраженията, които дава в спорта, можете да четете в SportLive.bg (последвайте линка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички