САЩ ще е домакин на Световното клубно първенство с 32 отбора през 2025 година


САЩ ще е домакин на Световното клубно първенство с 32 отбора през 2025 година
Снимка: Getty Images

3150 0

САЩ ще бъде домакин на увеличеното до 32 отбора Световно клубно първенство през 2025 година. Новината бе официализирана от ФИФА. Припомняме, че САЩ ще приеме и Световното първенство през 2026 заедно с Канада и Мексико.

Световното клубно първенство през 2025 година ще бъде кулминацията на мъжкия професионален клубен футбол, и с необходимата инфраструктура, заедно с огромния местен интерес, САЩ е идеалният домакин за стартиране на този нов, глобален турнир“, каза президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Датите, градовете-домакини и програмата на турнира ще бъдат обявени на по-късен етап, добавиха от Международната централа.

ФИФА обяви новия формат с 32 тима през февруари. Той ще включва по четири представителя от Азия, Африка и КОНКАКАФ (Северна и Централна Америка), както и шест от Южна Америка, 12 от Европа, включително победителите от последните пет Шампионски купи, и по един от Океания и страната-домакин.

Последното издание в стария формат ще се проведе в Саудитска Арабия през декември. Шест от местата вече са ясни - петте континентални шампиони в лицето на Манчестър Сити (Англия), Леон (Мексико), Ал Ахли (Египет), Урава Ред Даймънд (Япония), Оукланд Сити (Нова Зеландия) и Ал Итихад, който ще представлява страната-домакин. Копа Америка в Южна Америка все още не е завършила.

ФИФА съобщи още, че ще отложи решението за домакин на Световното през 2030 от септември или октомври до втората половина на следващата година "за да гарантира допълнителни консултации с всички замесени страни".

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Най-красивият гол в кариерата на Роналдо - Феномена": ФИФА с избор между "безброй" бижута (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички