Спектакъл в Рабат! Реал Мадрид е световен шампион след екшън с 8 гола (ВИДЕО+СНИМКИ)


Спектакъл в Рабат! Реал Мадрид е световен шампион след екшън с 8 гола (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

10139 0

Реал Мадрид триумфира с трофея от Световното клубно първенство за пети рекорден път. Кралят на Европа победи саудитския Ал Хилал с 5:3 в истинско голово шоу и спектакъл във финала, проведен в столицата на Мароко – Рабат.

След този триумф „лос бланкос“ е властелин на света за 8-ми рекорден път. Кралският клуб е печелил три пъти и Междуконтиненталната купа, която предхождаше Световното клубно първенство. Така световните клубни титли на Краля на Европа стават общо 8.

Финалът срещу саудитския Ал Хилал се превърна в истински голов спектакъл. По два гола за Реал Мадрид забиха Винисуис Жуниор (13 и 69) и Федерико Валверде (18 и 58), а едно попадение добави и Карим Бензема (54). За Ал Хилал се разписаха бившият нападател на Порто Муса Марега (26) и на два пъти Лусиано Вието (63 и 79).

Като цяло Реал Мадрид доминираше на терена и пропусна още немалко изгодни положения в този истински спектакъл и триумф на атакуващия футбол на финала на Световното клубно първенство в Мароко. Отборът от Саудитска Арабия, който на полуфиналите отстрани бразилския Фламенго, също показа потенциал.

Очевидно обаче испанският колос се отпускаше, след като вкарваше с лекота във вратата на съперника. Така при преднина от 4:1 „лос бланскос“ заигра доста аристократично в защита и „позволи“ на саудитите да реализират две попадения за крайното 5:3.

Халфът на Реал Мадрид Тони Кроос също записа уникално постижение. Той е футболистът с най-много титли от Световното клубно първенство. На сметката си германецът вече има завоювани 6 трофея, като един от тях е с екипа на Байерн Мюнхен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Съвсем очаквано битката за трофея започна с натиск на Реал Мадрид. Първата по-добра възможност дойде в 9-ата минута. Бензема получи топката  в пеналта, но се препъна и не успя да стреля. Оказа се обаче, че френският голаджия е бил в засада.

ГОООЛ! Кралете откриха резултата в 13-ата минута. Бензема изведе зад защитата Винисиус и бразилецът без проблеми матира стража на съперника – 1:0.

Video edited on Kapwing

 

Само 60 секунди по-късно тимът от Саудитска Арабия едва не изравни. Лусиано Вието стреля опасно, но кълбото профуча на сантиметри покрай гредата.

ГОООЛ! Реал Мадрид удвои преднината си в 18-ата минута. Футболистите на Ал Хилал не изчистиха топката по най-добрия начин, тя попадна на волето на Федерико Валверде, който разстреля вратаря за 2:0.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Ал Хилал показа зъби и се върна в мача в 26-ата минута. Кано изведе Муса Марега още от центъра, той напредна и с изстрел по тревата прати топката в мрежата на Лунин – 2:1.

Video edited on Kapwing

 

След попадението на саудитите „лос бланкос“ владееше инициативата на терена. В 37-ата минута обаче Марега отново застраши вратата на Лунин, но шутът му премина над напречната греда.

В 41-ата минута Бензема получи добър пас, но изстрелът му профуча покрай дясната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още след подновяването на играта Тони Кроос шутира от средна дистанция, но топката мина на сантиметри от дясната греда.

ГОООЛ! Карим Бензема направи 3:1 в 54-ата минута. Камавинга и Винисиус направиха двойно подаване, при което бразилецът изведе отлично френския стрелец, който от движение прати топката в мрежата.

ГОООЛ! Федерико Валверде заби втория си гол в мача в 58-ата минута. Уругваецът получи топката от Карвахал и без да се бави матира Ал Муаиуф – 4:1.

Video edited on Kapwing

В 62-ата минута Анчелоти смени Бензема с Родриго, а на мястото на получия травма Чуамени влезе Дани Себайос.

ГОООЛ! Ал Хилал върна още един гол за 4:2. Лусиано Вието се възползва от „разсейване“ в отбраната на Реал, измъкна се и прехвърли Лунин.

ГОООЛ! В 69-ата минута Винисиус Жуниор заби второто си попадение в мача, превърнал се в уникално голово шоу. Дани Себайос го намери перфектно и той отблизо вкара за 5:2.

ГОООЛ! Голеадата продължи. В 79-ата минута Лусиано Вието вкара втория си гол във финала за 5:3. Майкъл му подаде топката на тепсия и той я прати в мрежата, освобождавайки се от опеката на защитник.

Video edited on Kapwing

До края на спора за трофея не паднаха повече голове и Реал Мадрид отново стана "Властелин на света".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

РЕАЛ МАДРИД: Лунин, Карвахал, Рюдигер, Алаба, Камавинга, Чуамени, Кроос, Модрич, Валверде, Винисиус, Бензема

АЛ ХИЛАЛ: Ал Муаиуф, Абдулхамид, Жан, Ал-Булахи, Ал-Даусари, Куейяр, Карийо, Канно, Ал-Досари, Вието, Марега

ПРЕДИ МАЧА

На полуфиналите Реал не срещна никакъв проблем срещу съперника си Ал Ахли, побеждавайки тима с 4:1. Ал Хилал пък надви бразилския Фламенго в много интригуващ мач с 3:2, за да си осигури среща на финала с "лос бланкос".

Интересното е, че Ал Хилал влиза в мача като отборът в по-добра форма. Футболистите на саудитския гранд са в серия от 4 победи и 1 загуба в последните си пет мача във всички турнири, а Реал има 3 успеха, 1 реми и 1 поражение в последните си пет.

Друг интересен факт е, че Реал и Ал Хилал до момента не са се изправяли един срещу друг нито веднъж. Мнозина смятат, че зрелището в Рабат ще бъде гарантирано.

Отговорността да взима тежките решения в мача се пада на елитния английски рефер Антъни Тейлър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички