"Най-красивият гол в кариерата на Роналдо - Феномена": ФИФА с избор между "безброй" бижута (ВИДЕО)


"Най-красивият гол в кариерата на Роналдо - Феномена": ФИФА с избор между "безброй" бижута (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3337 0

Какво щеше да се случи, ако Роналдо Назарио не бе съпътстван от контузии през кариерата си? Това е един от най-често задаваните въпроси от футболни запалянковци - особено от предишното поколение, което е станало пряк свидетел на най-доброто от бразилеца.

Той играе професионален футбол от 1993 година, когато дебютира, до 2011-а, когато се пенсионира. Една от отличителните черти за кариерата му е фактът, че е играл за кръвни врагове като Реал Мадрид и Барселона, както и Милан и Интер, но не е мразен от феновете на който и да е от споменатите тимове.

Според мнозина именно Феномена е най-добрият нападател в историята. Той се отличава с впечатляваща експлозивност, скорост, отличен завършващ удар, физика, успеваемост. А показателите му за някои тимове са просто чудовищни.

Кариерата на Роналдо - Феномена

Всичко започва в Крузейро през 1993-та година. За бразилския отбор записва 10 мача, в които отбелязва 2 попадения, като тогава все още не е пълнолетен. Предстои трансфер в ПСВ Айндховен, където се отличава с 59 гола и 10 асистенции в 99 мача.

Първият по-сериозен европейски тим, за който играе, е испанският колос Барселона, който го привлича след добрите изяви за нидерландците. На "Камп Ноу" обаче не се задържа много - едва един сезон. В него се отличава с... 47 гола в 49 мача (и 12 асистенции).

Следва път към Италия, където първо носи фланелката на Интер. За "нерадзурите" заспива близо 100 двубоя (99 мача), в които блести с 59 попадения и 10 асистенции. Там остава четири сезона, но поради травми не записва по-сериозен брой срещи.

Реал Мадрид е и пикът на кариерата му. Там играе близо пет сезона и успява повече време да се предпази от контузии. Неслучайно има най-много срещи точно за "кралския клуб" - 177, в които вкарва 103 гола и дава 35 асистенции.

За сезон и половина в Милан записва 20 мача (9 гола и 5 асистенции), преди да се завърне в Бразилия и да завърши кариерата си в Коринтианс. За отбора той има 40 срещи, 21 гола и 6 асистенции.

Въпреки че има повече срещи и за Реал, и за Интер, и дори за ПСВ, най-красивият гол в кариерата на Роналдо идва с фланелката на Барселона. Поне такъв бе "невъзможният" избор на ФИФА, която определи негово изпълнение от 1996 година в Ла Лига (12 октомври) като вероятно най-доброто от Феномена. Вижте го и преценете за себе си (можете да видите и най-добрите моменти от кариерата му).

Наскоро пък Роберт Левандовски напомни за Роналдо Назарио, след като изравни феноменално постижение в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички