Официално: Представиха логото за Мондиал 2026 и веднага започнаха споровете (ВИДЕО)


Официално: Представиха логото за Мондиал 2026 и веднага започнаха споровете (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2356 0

Президентът на ФИФА Джани Инфантино даде повече подробности за Световното първенство през 2026 година, което ще се проведе в САЩ, Канада и Мексико.  Той сподели, че отборите ще бъдат базирани в регионални клъстери по време на ранните кръгове, за да се улесни пътуването.

Официалното лого на турнира

За първи път следващото Световно първенство ще включва 48 отбора, с 16 повече от последното световно в Катар в края на миналата година. То ще бъде организирано съвместно от три държави, което е още едно първо събитие.

В речта си в Лос Анджелис, за да представи официалното лого и марката на първенството. Не всички фенове останаха впечатлени от очевидния минималистичен подход на FIFA към дизайна на логото. Наистина, някои направо го нарекоха ужасно, докато други заеха малко по-креативна позиция по отношение на новоразкрития дизайн.

Основното вдъхновение на марката е емблематичният трофей от Световната купа. Основното лого на Световната купа се отличава с опростен дизайн, с цифрите като фон и трофея на преден план. 

Новото лого, шрифт и цветова палитра на FIFA ще бъдат използвани за комерсиализиране на турнира през следващите месеци и години. Ще се използва и от търговските партньори на FIFA като Adidas и Coca-Cola.

 Ключовият двигател за брандирането е 2026 г., което ще бъде най-голямото Световно първенство досега. Шестнадесет града в САЩ, Мексико и Канада ще бъдат домакини на 104 мача.

Брандирането е създадено на множество езици (#WeAre26, #OnEst26, #Somos26), отразявайки различните културни идентичности на приемащите страни. Освен това всеки от тези 16 града-домакини има собствено лого по поръчка, което отразява неговия пейзаж, култура и наследство. Творческият екип работи в тясно сътрудничество с градовете, за да създаде история и цветова палитра, използвайки емблематични места във всеки град.

Дългите пътувания, които предстоят на Световното

Инфантино говори и за дългите разстояния, които трябва да се пропътуват.  "Предизвикателствата ще бъдат свързани с цялата логистика". Това е един континент - три държави, и то не три малки държави - три големи държави. Разстоянията, часовите зони, климатичните разлики също - надморска височина в Мексико, морско равнище в други части".

"Така че за нас е важно да създадем подходяща среда за отборите и феновете, за да бъдат поставени във възможно най-добрите условия. Което означава да не се налага да пътуваме твърде много, особено в началото. Така че ще създадем някои клъстери, в които отборите ще бъдат базирани в зависимост от жребия и след това ще играят мачовете си в този конкретен клъстер."

Междувременно Инфантино се надява, че първенството може да надгради успеха на финалите през 1994 г. в САЩ, които помогнаха за създаването на Мейджър Лийг Сокър в Северна Америка. Всичко, което трябва да знаем за предстоящото Световното - може да си припомните в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички