Тони Кроос - играчът, спечелил най-много трофеи от Световното клубно първенство


Тони Кроос - играчът, спечелил най-много трофеи от Световното клубно първенство
Снимка: Getty Images

3409 0

Без особена изненада Реал Мадрид беше коронован за шампион на Световното клубно първенство на ФИФА. Отборът, воден от Карло Анчелоти, победи Ал Хилал с 5:3, като по този начин малко се успокои след няколко неубедителни резултата в Ла Лига.

По два гола на Винисиус Жуниор и Феде Валверде, както и още един на завърналия се Карим Бензема, в крайна сметка бяха достатъчни, за да спечелят още една победа на Световната клубна купа на ФИФА. От 2014 година до 2018 година Реал натрупа на сметката си 4 трофея от първенството.

Реал Мадрид вече е спечелил състезанието пет пъти през последните девет сезона. Това означава, че техните играчи - бивши и настоящи, доминират в списъка с най-много трофеи от надпреварата.

Победата над Ал Хилал изкачи Бензема, Лука Модрич, Дани Карвахал и Начо на второ място, след като участваха във всичките пет триумфа на "белия балет". Сега те се придвижиха с един повече пред Кристиано Роналдо (три с Мадрид, един с Манчестър Юнайтед), Гарет Бейл, Серхио Рамос, Иско, Марсело, Рафаел Варан и Кейлор Навас.  Участието на Марко Асенсио в Мароко го изкачи на четвърто място, откакто направи дебюта си за Мадрид през 2016 г.

Над всички тях обаче е един играч - Тони Кроос, който вече има шест трофея. Германецът, който се премести в испанската столица през 2014 г., е участвал във всичките пет победи на Реал. Също така игра и за Байерн Мюнхен, когато отборът спечели турнира в Мароко през 2013 г. По време на престоя си в Мадрид Кроос също спечели четири Шампионски лиги, три титли от Ла Лига, три Суперкупи на Испания и три Суперкупи на УЕФА.

А какво заяви Карло Анчелоти след успеха - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички