Ричарлисон проговори след расисткия скандал в Париж: Крайно време е да се налагат наказания!


Ричарлисон проговори след расисткия скандал в Париж: Крайно време е да се налагат наказания!
Снимка: Alexandre Schneider/Getty Images

4287 0

Звездата на националния отбор на Бразилия Ричарлисон проговори след снощната проява на расизъм на стадион „Парк де Пренс“ в Париж по време на контролата срещу Тунис. „Селесао“ разбиха съперника си с 5:1, но след гола на нападателя на Тотнъм за 2:1 по него полетя банан от трибуните.

Проявите на расизъм ще продължат да се случват "всеки ден и навсякъде", ако не започнат да се налагат наказания“, категоричен е Ричарлисон.

Докато към тези неща се отнасяме пренебрежително и не ги наказваме, дискриминацията ще продължи да се случва всеки ден и навсякъде. Крайно време е!“, написа още 25-годишният нападател в „Туитър“.

Той получи подкрепа от широката общественост, включително от бившите си клубове Америка Минейро и Флуминензе. Преди началото на мача пък профилът на бразилския национален отбор публикува серия от фотографии с послание против расизма.

"Нямаше да имаме пет звезди, ако нямахме и нашите чернокожи футболисти", гласи посланието на „селесао“.

Ричарлисон бе замерен с банан след втория гол. КБФ се противопоставя категорично на проявите на дискриминация и расизъм във футбола. Те няма да бъдат толерирани както на терена, така и извън него", написаха от  Бразилската футболна федерация .

Президентът на федерацията Едналдо Родригеш каза още, че "всички хора са еднакви, независимо от цвета на кожата, расата и религията".

"Битката срещу расизма не е просто кауза. Тя може да донесе фундаментални промени за човечеството. Настоявам наказанията за дискриминация да бъдат по-големи", допълни шефът на футбола в Бразилия.

А ето какво направи Ричарлисон след мечтания си дебют в Шампионската лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички