ПСЖ готов да напусне дори Лига 1 заради новата Суперлига


ПСЖ готов да напусне дори Лига 1 заради новата Суперлига
Снимка: Оф. сайт на ПСЖ

1337 0

Le Parisien съобщава, че шампионът на Лига 1 ПСЖ подкрепят активно идеята за европейската Суперлига. Това е турнир, който значително би увеличил и доходите на клубове, което е добро дошло след пандемията и последиците от нея.

Предлага се проект за шампионат с 20 клуба, който ПСЖ иска да се развие и го подкрепя, въпреки сериозните сътресения в европейския футбол, до които би довело създаването му.

Според Le Parisien, от ПСЖ никога не са отричали присъствието си сред 15-те клуба, които са планирали такъв формат, защото това ще допринесе за интересите им в създаването на състезание, което да им позволи да потвърдят статута си сред най-мощните отбори на континента. Форматът ще има 15 повтарящи се отбора в него и след това още 5 клуба-гости, които ще бъдат различни всеки сезон.

ПСЖ дори е готов да напусне Лига 1, за да играе в Суперлигата. Според информацията на френския вестник, парижкият отбор иска да изостави френското първенство, което смята за доста неравностойно състезание, което се управлява лошо. А какви са всички детайли около новия турнир - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички