Планът на Мбапе: Да си осигури време, за да намери проекта, който ще го впечатли най-много


Планът на Мбапе: Да си осигури време, за да намери проекта, който ще го впечатли най-много
Снимка: Getty Images/Gulliver

1144 0

Европейските елитни клубове никога досега не са били засегнати от криза като пандемията на коронавируса. Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Барселона и Ювентус не са сигурни какво предстои лятото. Всички чакат нещата да се успокоят малко, преди да се насочат към трансферния пазар, като повечето от големите клубове отчитат милиони и милиони евро загуби.

Играчите също са изправени пред известна несигурност и един от тях е Килиан Мбапе.  Французинът влиза във важен етап от кариерата си и не иска да изостане в стремежа си да стане най-добрият в света.

"Аз съм в период на размисъл", заяви самият Мбапе през уикенда, след победата на ПСЖ над Монпелие. "Искам да знам какво искам за себе си през следващите няколко години - къде искам да бъда. Тук съм щастлив, но не искам да подписвам договор и да напусна година по-късно."

Но какво се опитва да постигне Мбапе с тези коментари? Той вероятно иска да спечели време, за да реши кой проект на клуба го привлича най-много, освен заплатата. И вероятно това няма да стане преди края на сезона.

ПСЖ, Реал Мадрид и дори Ливърпул са заинтересовани той да бъде част от плановете им, но в този момент нищо не е ясно. ПСЖ трябва да намери решение за намерението си да вземе Лионел Меси, докато Зинедин Зидан иска нови в атака в Реал Мадрид, но бъдещето на треньора не е сигурно.

Присъствието на Зидан е важно за играча, но не и единствената причина той да иска да се присъедини към "Лос Бланкос". Дори ако Зидан не е в клуба в дългосрочен план, французинът все още иска да играе в испанската столица. Има и опция за Ливърпул. Английските шампиони станаха сериозен вариант за него миналото лято и няма съмнение, че клубът на Висшата лига е претърпял финансово също пандемията, но може би не толкова сериозно, колкото други.

Факторът Лионел Меси Тъй като Неймар настоява за пристигането на Меси в Париж, бъдещето на Мбапе е още по-съмнително. Пристигането на аржентинеца би направило почти невъзможно заплащането му на заплатата. ПСЖ не е особено оптимистичен за подновяването му и Леонардо заяви, че клубът няма да моли никого да остане.

Коментарите на Мбапе може да се разглеждат като послание към Реал Мадрид, почти като начин да се спечели време и тест, дали клубът наистина е решен да го привлече или ще изберат Ерлинг Холанд. От клуба знаят, че той иска да облече фланелката им, но не е изключена възможността да остане в Париж.

А каква заплата предлагат то ПСЖ на Мбапе - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички