Перфектният пряк свободен удар на Меси, който самият той не повярва, че вкара (ВИДЕО)


Перфектният пряк свободен удар на Меси,  който самият той не повярва, че вкара (ВИДЕО)

7406 0

Лионел Меси според по-голямата част от футболната общественост е най-добрият футболист в историята на футбола, редом с Кристиано Роналдо. Една от най-силните страни на аржентинеца е изпълнението на пряк-свободни удари. Може би най-красивото попадение от статично положение за легендарния нападател идва през 2016 г. в полуфинала от Копа Америка срещу САЩ.

При резултат 1:0 в полза на Аржентина, в 32-та минута пред Меси се открива възможност да изпълни фал. С чудесна парабола от около 25 метра, топката се озовава в далечния десен ъгъл на вратаря на домакините. 

Самият Лео не повярва на извънземното си изпълнение. Това показва и невярващото му изражение при отпразнуването на гола, което феновете определят като "безценно".

"Да вкараш от този ъгъл е невъзможно. Може би едно от най-добрите изпълнения в историята. Няма как да го изпълниш по-добре от това", гласяха само част от коментарите в социалните мрежи.

Попадението беше от изключителна стойност за Меси. С него той задмина Габриел Батистута като водещ голмайстор за всички времена на Аржентина.

Междувременно президентът на Барселона - Жоан Лапорта, коментира, че към момента не очаква аржентинската легенда да се завърне на "Камп Ноу"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички