Джерард избра Меси пред Роналдо в своя топ 5 и обясни разликата между двамата


Джерард избра Меси пред Роналдо в своя топ 5 и обясни разликата между двамата
Снимка: Getty Images

5965 0

Един от най-великите халфове в историята на футбола - Стивън Джерард, коментира в подкаста на бившия си съотборник - Джейми Карагър, най-трудните футболисти, срещу които се е изправял. Именно такъв беше и въпросът на Карагър, но вместо легендата на Ливърпул да избере 11, той трябваше да състави отбор от петима.

През своята кариера, Джерард, се е срещал с голяма част от звездите на световния футбол. За най-трудните от тях, той определи следните футболисти. 

На вратата - Джануиджи Буфон

"Избирам Буфон, най-добрият вратар, срещу когото съм се изправял".

Защитник - Паоло Малдини

"Тук бих се доверил на Малдини, за мен той бе герой. Човек, верен на един клуб, с много европейски титли, а и м***а му, изглеждаше много добре".

Халф - Зинедин Зидан

"Ще атакувам с тримата най-добри, срещу които съм играл. Зидан и нещата, които той е способен да направи. Големите му крака бяха като ръце - топката винаги бе в техен контрол, а той сякаш просто я галеше. Той беше като бог. Във футбола има из**ди, за мен той бе такъв".

Нападатели - Роналдиньо и Меси

"Любимият ми състав на Барселона все още е този с Роналдиньо вътре. Имаше период от 2,3 години, в които той вършеше всичко самостоятелно. На терена правеше неща, които те карат да се замислиш, по дяволите, как го прави това.

Има определени играчи, които са на различно ниво от всички други. Меси и Роналдо по-специално. Въпреки това, Роналдо не влиза в отбора ми. За мен е по-важно това, което си готов да направиш за отбора. Какво ще постигнем заедно. Роналдо ще ти спечели някои неща, но поради това, че аз съм повече отборен играч, отколкото индивидуален такъв, бих избрал Меси".

Джерард сглоби наглед перфектен отбор, способен да се опълчи на всеки друг. Междувременно Барселона се надява бившата легенда на Ливърпул да ги отърве от Филипе Коутиньо. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички