Обявиха кой колко взима в ПСЖ, Лео Меси – втори в класацията


Обявиха кой колко взима в ПСЖ, Лео Меси – втори в класацията
Снимка: Getty Images

4969 0

Френското спортно издание L'Équipe публикува ежегодната информация със заплатите на всеки един футболист от 20те отбора в Лига 1. От нея става ясно, че ПСЖ са увеличили значително разходите си за заплати през този сезон. Въпреки това, парижани отпаднаха на осминафиналите на Шампионска лига от Реал Мадрид в драматичен реванш на Берабеу.

Най-голям интерес предизвиква заплатата на Лионел Меси, който е далеч от най-добрата си форма, и до момента меко казано разочарова привържениците на отбора. Оказва се обаче, че аржентинецът е втори по печалба в ПСЖ, като заплатата му е малко под 3,5 милиона евро на месец. Бразилският му колега Неймар води класацията и взима 4 милиона месечно.

Договорът на Меси при парижани без съмнение е по-нисък от последните му години в Барселона. Каталунският гранд плащал на седемкратния носител на „ Златната топка“ по 61 милиона евро годишно, почти двойно повече, отколкото в момента. Интересното е, че в момента Меси получава по 15 милиона евро на сезон като бонус „лоялност“.

От икономическа гледна точка за ръководството на ПСЖ аржентинецът е като златна мина, тъй като от пристигането си през месец август са сключени няколко спонсорски договора, единият от които е с Fan Tonkens, криптовалутата на клуба, която отчита печалби от над 1 милион евро. Освен това, настоящия лидер на Лига 1 подписа договор с Crypto.com, което му носи между 25 и 30 милиона евро годишно под формата на бонуси.

Спряганият за сигурно попълнение на Реал Мадрид Килиан Мбапе се нарежда на трето място по размер на заплатата, като интересното е, че тя не е променяна последните 5 години и е в размер на 2,2 милиона евро на месец. След него са централния защитник Маркиньос и Марко Верати с по 1,2 милиона месечно.

Междувременно Тиери Анри защити бившия си съотборник в Барселона Лео Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички