Още необясними разкрития за финалните дузпи на Англия на Европейското първенство: №6 е щял да бъде... Пикфорд


Още необясними разкрития за финалните дузпи на Англия на Европейското първенство: №6 е щял да бъде... Пикфорд
Снимка: Getty Images

1880 0

Англия не успя да осъществи голямата си мечта и да завоюва на "Уембли" Европейското първенство по футбол. "Трите лъва" бяха много близо, като стигна до изпълнения на дузпи срещу Италия, но там се провали.

Феновете на Острова бяха бесни не само заради изпуснатите 3 от общо 5 дузпи, но и заради изборът за играчи, които да се наемат с изпълнението. И по-конкретно последните 3-ма, които изпуснаха - Маркъс Рашфорд и Джейдън Санчо, които тъкмо се бяха появили като резерви и престояха на терена буквално секунди, преди да се нагърбят с отговорността, както и младият Букайо Сака, на когото бе оставена изключително важната по правило 5-а дузпа.

Възникнаха редица въпроси защо по-опитни и технични играчи не се нагърбиха с това. Такива като Рахийм Стърлинг, Джак Грийлиш и дори Люк Шоу. Оказва се обаче, че никой от тях е нямало да бие дузпа след това (поне не и под номера 6 и 7).

В Англия, позовавайки се на конкретни кадри, разкриват, че шестият изпълнител за "трите лъва" е щял да бъде... вратарят Джордан Пикфорд. След него е щяло да дойде ред на Калвин Филипс. А на кадрите Гарет Саутгейт се оглежда и за 8-и изпълнител.

А по време на дузпите камерите уловиха Пикфорд да си говори сам, преди героичното спасение срещу Жоржиньо (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички