Уловиха Пикфорд да си говори сам преди спасената дузпа на Жоржиньо (ВИДЕО)


Уловиха Пикфорд да си говори сам преди спасената дузпа на Жоржиньо (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4802 0

Вратарят на Англия Джордан Пикфорд определено направи добър мач на финала на Евро 2020 срещу Италия, макар и неговият отбор да загуби битката за трофея. Стражът на "трите лъва" беше с основна роля въобще срещата да стигне до дузпи, тъй като на няколко пъти трябваше да прави ключови спасявания.

При 11-метровите наказателни удари Пикфорд отново се отличи, като спаси две дузпи. При петото изпълнение на Италия, което можеше да им спечели трофея, Пикфорд успя да спаси. Преди Жоржиньо да застане зад топката камерите на стадиона са уловили любопитен момент с Пикфорд.

Стражът е заснет как си говори сам на глас, опитвайки се да се мотивира да отрази решаващата дузпа. И го стори - Пикфорд усети ъгъла, в който ще стреля Жоржиньо, и направи достатъчно, за да не позволи на топката да премине голлинията. В следващата дузпа обаче Букайо Сака пропусна и Италия стана европейски шампион.

Джордан Пикфорд получи втората най-висока оценка за представянето си във финала срещу Италия. Кои бяха "грешниците" за Англия - вижте в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички