Най-добрата дузпа на Европейското първенство: Буквално строши на две камерата (ВИДЕО)


Най-добрата дузпа на Европейското първенство: Буквално строши на две камерата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11716 0

Италия спечели Европейското първенство по футбол след солидно представяне и доза късмет в края на състезанието. "Скуадра адзура" взе успеха в последните си два двубоя от турнира след изпълнения на дузпи - възможно най-драматичният завършек на турнира.

Тези срещу Англия бяха много тежки, тъй като още в началото се стигна до преимущество за "трите лъва". Те го затвърдиха, като именно една от двете им вкарани дузпи бе безспорно сред най-качествените на Евро 2020 (което всъщност видя много изпълнени дузпи).

Тя бе дело на Хари Магуайър. Централният бранител не само, че изпрати Джанлуиджи Донарума в погрешния ъгъл, но и изстрелът бе много мощен и право в горния ъгъл. Силата бе толкова голяма, че телевизионната камера, поставена там, буквално бе потрошена.

За съжаление на Магуайър и всички англичани това се оказа без значение, след като последните трима изпълнители на 11-метровите удари за "трите лъва" се отличиха с пропуски - Маркъс Рашфорд не уцели вратата след удар в страничния стълб, а Джейдън Санчо и Букайо Сака видяха изстрелите си спасени от Донарума.

A кои са 5-те (не)скрити ключови момента за Италия при целия път на Европейското първенство?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички