Мондиал 2022 може да се състои в САЩ?


Мондиал 2022 може да се състои в САЩ?
Снимка: Getty Images/Guliver

2166 0

Световното първенство по футбол през 2022 година може да се проведе в САЩ, вместо в Катар. Това твърди бившият президент на ФИФА Сеп Блатер в интервю за "Билд". Причината са скорошните обвинения срещу Катар в корупция. Блатер, който си тръгна от ФИФА през 2015-а точно заради корупция, смята, че САЩ е способен да приеме Мондиал 2022, ако се наложи.

Преди няколко седмици се появиха информации, че членове на ФИФА са получили подкупи, за да дадат гласовете си за домакинствата на Русия и Катар през 2018 и 2022 г. И докато Русия вече бе домакин на световния шампионат, то Катар продължава трескавата си подготовка за провеждането на първенството. 

"Германия е способна да го направи, но това би означавало Световното първенство пак да е в Европа след 2018 година. Следователно Европа едва ли ще е първият избор. Съединените щати могат да го направят вместо 2026-а (когато се очаква САЩ да бъде домакин на Мондиала - б.р.). Те са способни, това не е висша наука. Япония също може да го направи. Те бяха един от кандидатите за първенството през 2022 г.", споделя Блатер.

Междувременно ФИФА прие нови правила за футбола, които ще влязат в сила от 1 юли. Какви са те - вижте в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички