Хората с различна сексуална ориентация са добре дошли на Мондиал 2022 въпреки забраната в Катар


Хората с различна сексуална ориентация са добре дошли на Мондиал 2022 въпреки забраната в Катар
Снимка: Getty Images/Guliver

2709 0

Световното първенство по футбол през 2022 г. ще се проведе в Катар. Както е известно, в страната има забрана за хомосексуалността, но въпреки това хората с различна сексуална ориентация ще са добре дошли, признава един от главните организатори Хасан Ал Тавади, когато бива попитан за това.

"Моето съобщение до всички е, че всеки един е добре дошъл. Ние сме консервативна, приветстваща нация. Имаме своите вярвания и проста истина е, че публичната показност на привързаност и обич не е част от нашата култура. Искаме просто хората да уважават това, когато дойдат и се докоснат до нашата култура. Това е възможност за всички ни да дойдем заедно, въпреки разликите, да сме обединени от любовта ни към спорта и човечността ни. Въпреки че имаме различни вярвания и различно минало, можем да празнуваме всички заедно" - заяви Ал Тавади.

Междувременно, ясно е, че по време на подготовката, най-вече по стадионите, за Мондиал 2022 г. има немалко смъртни случаи. Вижте какво заяви по този въпрос Хасан Ал Тавади и защо не гарантира, че няма да има повече жертви - четете в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички